Homepage  / Vedete / Vedete străine

Robin Williams, mai curajos decât toate personajele sale. Ultimele zile ale actorului relatate în documentarul „Robin’s Wish”

Robin Williams, mai curajos decât toate personajele sale. Ultimele zile ale actorului relatate în documentarul „Robin's Wish”

de Redactia Tvmania

Lansat pe 7 august, trailerul recentului documentar dedicat lui Robin Williams, intitulat „Robin's Wish”, evocă emoționant povestea ultimului an și jumătate din viața celebrului actor, lupta sa cu o boală complicată, dar mai ales marea lui dorință de-a ajuta oamenii „să nu se mai teamă”. 

Regizat de Tylor Norwood, care a scris scenariul împreună cu Scott Fitzloff, documentarul „Robin’s Wish” va fi distribuit de compania Vertical Entertainment pe platformele de tip „video on demand” începând de la 1 septembrie. 

Filmul cuprinde scene de arhivă cu regretatul actor dispărut pe 11 august 2014, la 63 de ani, interviuri cu mai mulți regizori cu care a lucrat și cu soția lui, Susan Schneider Williams.

Conform declarației ei, „acest demers a fost făcut pentru a arăta lumii cu ce maladie cumplită s-a confruntat Robin, cât curaj și putere a avut în fața suferinței, dar și ce a implicat boala sa”.

 

Aceasta a mai povestit că abia la autopsie i s-a putut pune actorului diagnosticul precis: o maladie neurologică numită „Lewy body dementia” (a doua din lume, ca răspândire, după Alzheimer), într-o formă deosebit de gravă. Boala îi provoca anxietate, paranoia, insomnii, alterarea realității și treceri chinuitoare de la încredere la disperare. „Robin ar fi vrut nespus să ajute oamenii să nu se mai teamă”, a mai adăugat ea.  

Regizorul Tylor Norwood a spus că filmul este făcut ca oamenii să înțeleagă „eroismul și curajul lui Robin Williams, mai mari decât ale tuturor personajelor jucate de el”. Printre multe fapte altruiste, actorul a fost alături de prietenul lui Christopher Reeve, confruntat, și el, cu o suferință îndelungată, până la moartea acestuia, în 2004.

Filmul „Robin’s Wish” este destinat, mai spune regizorul său, și „să facă dreptate în privința adevăratei conjuncturi a dispariției actorului și să spulbere norul de speculații răspândite atât de nedrept de la dispariția sa”. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton