Homepage  / Vedete / Vedete străine

Roger Moore, celebru pentru seria „James Bond”, a murit. Actorul avea 89 de ani

Roger Moore, celebru pentru seria „James Bond”, a murit. Actorul avea 89 de ani

de Redactia Tvmania

Sir Roger Moore, cunoscut mai ales datorită rolului jucat în filmele din seria „James Bond”, a murit în Elveția, după ce a pierdut lupta cu boala de care suferea, scrie The Telegraph. Actorul avea 89 de ani și era bolnav de cancer.

„Cu inima grea, anunțăm decesul iubitului nostru tată, Sir Roger Moore, astăzi în Elvetia, după o luptă scurtă, dar curajoasă cu cancerul”, se arată într-un comunicat remis presei de copiii actorului.

În anii `60, Roger Moore a interpretat rolul principal în serialul „Sfântul”, inspirat din romanele lui Leslie Charteris. Producția a rulat preț de șase sezoane și 118 de episoade în Marea Britanie, fiind difuzat în alte 60 de țări, inclusiv România.

De asemenea, Roger Moore l-a interpretat pe James Bond în șapte filme din celebra serie omonimă:

1. Live and Let Die (1973)

2. The Man with the Golden Gun (1974)

3. The Spy Who Loved Me (1977)

4. Moonraker (1979)

5. For Your Eyes Only (1981)

6. Octopussy (1983)

7. A View to a Kill (1985)

Roger Moore a fost un… cartofor înrăit

În urmă cu cinci ani, starul britanic recunoștea că a renunţat la jocurile de noroc când şi-a dat seama cât sunt de plictisitoare.

„Am renunţat la jocurile de noroc. Un prieten de-al meu administra un cazinou în Londra şi se săturase să mă vadă cum pierd.

Devenisem obsedat de bani şi purtam o cravată norocoasă. Într-o noapte, managerul cazinoului mi-a dat 100 de mii de lire sterline în jetoane şi mi-a spus: <>

Am pariat ca un maniac două nopţi la rând şi mi-am dat seama cât de stupide şi de plictisitoare sunt jocurile de noroc”, îşi amintea Roger Moore (84 de ani).

Roger Moore spunea că îşi dorea mai mult sex pentru James Bond şi credea că Daniel Craig (44 de ani) este cel mai bun interpret al agentului secret.

Sursa foto: Los Angeles Times

CITEȘTE ȘI:

Serialul „Sfântul”/ „The Saint” se întoarce pe micile ecrane

Roger Moore şi Jane Seymour filmează în România

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton