Homepage  / Netflix

România, văzută prin ochii lui Tim Burton. Locurile din țara noastră în care s-a filmat serialul Netflix „Wednesday”

România, văzută prin ochii lui Tim Burton. Locurile din țara noastră în care s-a filmat serialul Netflix „Wednesday”

de Roxana Mirea,

Serialul Netflix „Wednesday” a avut premiera miercuri, 23 noiembrie, pe platforma de streaming, iar fanii români au fost mai mult ca sigur impresionați să vadă cum arată România prin ochii lui Tim Burton. Iată care sunt locurile din țara noastră în care s-a filmat „Wednesday”.

Locurile din România în care s-a filmat serialul Netflix „Wednesday”

Serialul „Wednesday”, pentru premiera căruia Viviana Sposub și George au călătorit în SUA, a fost filmat în România. Producția a avut premiera miercuri, 23 noiembrie, pe platforma de streaming Netflix. Din distribuția serialului, fac parte Catherine Zeta Jones, Gwendoline Christie, Jenna Ortega, Luiz Guzmán și Christina Ricci, dar și George Burcea și Victor Dorobanţu.

Putem spune că serialul „Wednesday” este unul special pentru noi, având în vedere că a fost filmat în România. Recent, Netflix a publicat diverse cadre din serial alături de numele locurilor din România unde au fost filmate.

Așadar, în mai multe cadre, apar imagini de la Universitatea Politehnică din București și de la bazinul de înot Dinamo. În plus, o vedem pe Wednesday, din Familia Addams, luând lecții chiar la Grădina Botanică Dimitrie Brândză.

Alte cadre au fost filmate la conacul Olga Greceanu, de lângă Bucureşti, la Casa Monteoru sau în Gara Regală din Sinaia. În plus, internatul Nevermore, care este locul principal unde se petrece acțiunea din serial, este, în realitate, Castelul Cantacuzino.

„A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul FAMILIEI ADDAMS. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reușit să găsim multe noi locații. Iar în studio, am avut spațiul necesar pentru a crea platouri, așa că a fost minunat că am putut face acest lucru. Am avut spațiu suficient ca să construim exterioare, respectiv să construim orașul Jericho. Este ca și cum decorurile ar prinde viață, iar asta susține întreaga atmosferă a serialului”, a declarat Tim Buton, legendarul regizor și director executiv al serialului „Wednesday”. 

Care este povestea din serialul Netflix „Wednesday”

Scenariul serialului o urmărește pe Wednesday Addams, care nu iubește în mod special vreo școală și nu vrea decât să evadeze. Dar noua instituție la care o aduc părinții ei are ceva diferit. În afară de faptul că aici au făcut cei doi școala și că este una specială pentru copii neobișnuiți, Wednesday își dă curând seama că se petrece ceva ciudat.

În pădurile din jurul orășelului sunt găsite de ceva vreme urme de cadavre măcelărite de ceva foarte mare. Primarul e convins că e doar un urs. Șeriful Donovan Galpin e sigur că oribilele crime sunt legate cumva de academia de lângă localitate. Dar monstrul care bântuie noaptea pădurea este mai puțin înfricoșător față de personajele care merg la lumina zilei.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton