Homepage  / Articole

Românii debutează diseară în Europa League

Românii debutează diseară în Europa League

de Redactia Tvmania

Cluburile Steaua şi Rapid Bucureşti, dar şi rivala lor din provincie, FC Vaslui, vor debuta azi în grupele Europa League, cu o serie de partide interesante.

După ce Dinamo Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş s-au recunoscut învinse în turul precedent, competiţia începe cu adevărat o dată cu prima etapă din grupe, în care cel mai greu meci îi aşteaptă pe stelistul Cristi Tănase (foto) şi colegii săi.

Steliştii vor da piept cu puternica formaţie germană Schalke 04, la care joacă şi românul Ciprian Marica, dar şi vedete ca Raul şi Klaas-Jan Huntelaar.

Partida cu nemţii trebuia să se dispute iniţial pe National Arena, dar din cauza gazonului impracticabil UEFA a decis să mute meciul la Cluj, deşi conducerea Stelei ceruse amînarea jocului pentru 21 septembrie. În celălalt meci din grupă se vor întâlni Maccabi Haifa şi AEK Larnaca.

Vaslui are meci greu la Roma

Rapid va întâlni, în deplasare, gruparea israeliană Hapoel Tel Aviv, iar antrenorul Răzvan Lucescu nu ştie dacă îl va putea folosi pe Ciprian Deac, după ce mijlocaşul s-a accidentat în partida cu FC Braşov din ultima etapă de Liga I.

El ar putea fi menajat pentru derby-ul cu Dinamo, din următoarea. PSV Eindhoven – Legia Varşovia e cealaltă partidă din grupa Rapidului.

O veritabilă forţă îi aşteaptă pe elevii lui Viorel Hizo, de la FC Vaslui: moldovenii vor da piept, la Roma, cu Lazio, la care e legitimat şi compatriotul Radu Ştefan.

De la galben-verzi, Cînu, Gladstone, Bălace, Annang, Gerlem sunt accidentaţi, iar antrenorul are doar doi fotbalişti gata de meci în apărare: Farkas şi Balaur. Celălalt meci din grupa lor e FC Zürich – Sporting Lisabona.

Iată programul echipelor româneşti în prima etapă a grupelor Europa League:

Pro TV, ora 20.00, Hapoel Tel Aviv – Rapid

Dolce Sport şi Sport.ro, ora 20.00, Lazio – Vaslui

Pro TV, ora 22.05, Steaua – Schalke

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton