Homepage  / Timp liber / Nu rata!

Romanul „O lungă petală de mare”, de Isabel Allende, este disponibil în librării

Romanul „O lungă petală de mare”, de Isabel Allende, este disponibil în librării

de Redactia Tvmania

Cel mai recent roman semnat de îndrăgita scriitoare Isabel Allende, O lungă petală de mare, o poveste de iubire care străbate mări și continente pe fundalul istoriei zbuciumate a secolului XX, este disponibil din luna februarie și în librăriile din România.

O pledoarie impresionantă pentru solidaritate și toleranță, inspirată de călătoria refugiaților spanioli către Chile, în 1939, la bordul legendarei nave WinnipegO lungă petală de mare este al douăzeci și patrulea roman al scriitoarei chiliene.

Romanul va fi lansat marți, 11 februarie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vor vorbi Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalistă, Marina Constantinescu, filolog, critic de teatru și film și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. În partea a doua a evenimentului actrița Cristina Casian va citi un fragment din roman. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook*.

În august 1939 poetul Pablo Neruda organizează plecarea din portul Bordeaux a legendarei nave Winnipeg, care va duce la Valparaiso peste 2 000 de refugiați spanioli. Pornind de la acest fapt istoric, Isabel Allende construiește povestea medicului Víctor Dalmau și a pianistei Roser Bruguera, nevoiți să fugă din calea trupelor franchiste. Primiți cu multă căldură în Chile, acea „lungă petală de mare, de vin și de zăpadă“, după cum a evocat-o Neruda, atât Víctor, cât și Roser reușesc să se integreze, dar lovitura de stat încheiată cu moartea președintelui Salvador Allende îi va forța să părăsească și această țară. Puterea de a spera și de a rezista, pe care au dobândit-o în Spania tinereții lor, îi va salva încă o dată.

Propria experiență a exilului, cauzată de lovitura de stat a lui Pinochet din 11 septembrie 1973, este puternic reflectată în romanele lui Isabel Allende. Dintre puținele lucruri pe care le-a luat cu ea, pe unul singur l-a păstrat ca pe o comoară intangibilă: amintirea casei părintești, element esențial al genezei romanului care a consacrat-o la nivel internațional, Casa spiritelor. Noapte de noapte, Isabel Allende i-a transformat pe membrii familiei sale în protagoniști și martori ai poveștii unui tărâm mitic. Afectată profund de drama societății chiliene, Isabel Allende a reflectat asupra unei Americi Latine cuprinse de dictatură în Despre dragoste și umbră. Predilecția lui Allende pentru genul istoric este reconfirmată de Fiica norocului, care oferă o inedită perspectivă feminină asupra Californiei în timpul goanei după aur, la fel cum Portret în sepia narează evenimente din Chile prin intermediul vocii protagonistei sale. Istoria devine din nou principalul subiect în cea mai recentă carte a sa, O lungă petală de mare, care parcurge șaizeci de ani din zbuciumatul secor XX. Exilul și experiența personală pendulând între dragoste și moarte reprezintă ecuația perfectă din care s-au născut romane ce au reușit să sensibilizeze cititorii, datorită acuității cu care este surprinsă natura umană. Isabel Allende simte ceea ce scrie. Iar 70 de milioane de cititori din întreaga lume știu asta.

ISABEL ALLENDE este una din cele mai succes scriitoare contemporane: 24 de cărți publicate, traduceri în peste 40 de limbi, peste 74 de milioane de exemplare vândute, 15 doctorate onorifice, peste 60 de premii în peste 15 țări, 3 filme de succes și un serial realizate după romanele sale. În 2018 a primit National Book Award, celebrându-se astfel pentru prima dată în S.U.A. o operă scrisă în limba spaniolă.

În seria de autor Isabel Allende a Editurii Humanitas Ficiton au apărut 19 cărți ale scriitoarei chiliene.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton