Homepage  / Timp liber / Nu rata!

Romanul „The Underground Railroad”, de Colson Whitehead, care a câștigat Premiul Pulitzer 2017, va fi publicat de Humanitas

Romanul „The Underground Railroad”, de Colson Whitehead, care a câștigat Premiul Pulitzer 2017, va fi publicat de Humanitas

de Redactia Tvmania

Americanul Colson Whitehead (47 de ani) a câștigat premiul Pulitzer pentru ficțiune anul acesta cu cea de-a șasea lui carte, „The Underground Railroad”, apărută în 2016.

Romanul, plasat înaintea Războiului de Secesiune, spune povestea a doi sclavi care încearcă să-și recapete libertatea fugind de pe plantația lor din Georgia. De când a fost publicat, în august 2016, „The Underground Railroad” a fost foarte bine primit de critică și de public. Pe lângă Pulitzer, mai are: National Book Award 2016 și Andrew Carnegie Medal for Excellence și a fost selectat în Oprah’s Book Club.

Luna trecută, Amazon a anunțat că a obținut drepturile de ecranizare și va face un film cu scenariul și regia semnate de Barry Jenkins, deținătorul Oscarului de anul acesta pentru „Moonlight”.

Romanul a fost vândut deja în peste 35 de țări, iar în România, „The Underground Railroad” va fi publicat de Editura Humanitas Fiction.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton