Homepage  / Vedete străine

Rosamund Pike, despre serialul momentului de la Amazon Prime Video. Ce sacrificii a făcut pentru a o interpreta pe Moiraine în „Roata Timpului”

Rosamund Pike, despre serialul momentului de la Amazon Prime Video. Ce sacrificii a făcut pentru a o interpreta pe Moiraine în „Roata Timpului”
10

de Roxana Mirea,

Rosamund Pike o interpretează pe Moiraine Damodred, o membră a organizației magice Aes Sedai, în „Roata Timpului”/ „The Wheel of Time”, serial original Amazon prime. „The Wheel of Time” a avut premiera pe 19 noiembrie, iar ultimul episod va fi lansat pe 24 decembrie. Recent, Rosamund Pike a oferit un interviu despre cum este s-o interpreteze pe Moiraine, dar și despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a juca în „Roata Timpului”/ „The Wheel of Time”.

Rosamund Pike, despre „Roata Timpului”/ „The Wheel of Time”

Rosamund Pike o interpretează pe Moiraine Damodred în „Roata Timpului”/ „The Wheel of Time”, o puternică utilizatoare a magiei, care și-a dedicat viața găsirii ființei misterioase cunoscute sub numele de Dragonul Renăscut, despre care profeția prevestește că va fi salvatorul omenirii. Actrița a oferit un interviu, pentru Entertainment Weekly, despre personajul ei. Întrebată cum de a decis să accepte să joace în serialul de la Amazon, actrița a răspuns:

„Nu este ca și cum îmi doream să joc într-un serial de televiziune, dar atunci când un personaj este convingător, te atrage – indiferent de format. Era ceva de netăgăduit despre material și despre fani. Am explorat mai adânc această lume și am văzut că a fost scrisă cu acest element dominant al unei structuri de putere feminină, ceea ce mi s-a părut foarte interesant.

Apoi, mi-a captat atenția faptul că Robert Jordan (n.r. scriitorul cărților „Roata timpului”) a fost în Vietnam (n.r. se referă la Războiul din Vietnam) și că a scris această carte aproape ca un exercițiu terapeutic, pentru a înțelege sensul unei lumi în haos, pe care o văzuse sfâșiată în timp ce era acolo. El scria aceste povești care se luptă pentru un echilibru. El a creat această lume în care existase o putere care era împărtășită de bărbați și femei deopotrivă, dar bărbații abuzaseră de acea putere, așa că le-a fost luată, în timp ce femeile erau încă în posesia ei. Mi s-a părut foarte interesant și alegoric”, a declarat Rosamund Pike.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Rosamund Pike, despre Moiraine din „Roata timpului”

În continuare, Rosamund Pike a vorbit și despre personajul ei, Moiraine. Actrița a spus că personajul ei a sacrificat totul pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, dând astfel dovadă de noblețe. Totuși, faptul că a renunțat la tot pentru a-și atinge scopul este terifiant, potrivir lui Rosamund.

Pentru început, noi vedem doar fracțiune din straturile pe care Moiraine le va afișa pe parsursul sezoanelor. Ea nu-și dezvăluie toți așii din mânecă. De fapt, ea dezvăluie foarte puțin.Ceea ce îi spune lui Egwene [Madeleine Madden] în episodul 2 — „Întotdeauna spunem adevărul, dar s-ar putea să nu fie întotdeauna adevărul pe care crezi că îl auzi” — este un sfat esențial atunci când ai de-a face cu Aes Sedai, deoarece ei pot încă induce in eroare adevarul. Moiraine este foarte motivată. Până a o vedea în serial, ea a fost într-o misiune timp de 20 de ani cu un singur scop; ea a urmat această misiune, renunțând la prieteni sau la orice dorință personală. Este foarte nobilă în acest sens, dar este aproape terifiant”, a mai declarat Rosamund.

„Moiraine nu are acest element”

Rosamund Pike este cunoscută și pentru rolurile din filmele „Gone Girl” sau „I Care a Lot”, dar spune că rolul din „Roata timpului” este diferit și că nu a mai interpretat un astfel de personaj până acum.

„Îmi plac destul de mult personajele despre care oamenii nu știu să creadă pentru că creează tensiune dramatică. Poți să ții publicul atent și nu contează dacă oamenii nu te plac sau nu au încredere în tine, atâta timp cât încă te găsesc distractiv de urmărit. Dacă nu, atunci ai probleme. Dar atât Marla Grayson [în I Care a Lot], cât și Amy Dunne [în Gone Girl] au reușit să-și armeze mințile periculoase.

Moiraine nu are acest element, dar are priceperea fizică extraordinară în ceea ce privește capacitatea de a canaliza Puterea Unică. Nu am interpretat niciodată un personaj care să aibă o asemenea putere fizică, așa că a fost distractiv pentru mine”, a povestit celebra actriță.

Ce sacrificii a făcut Rosamund Pike pentru a juca în „Roata timpului”

„The Wheel of Time” este o serie de cărți cu multe volume, iar serialul a fost deja reînnoit pentru sezonul 2. Rosamund Pike este fericită să interpreteze personajul principal și este foarte dedicată proiectului, motiv pentru care s-a mutat cu întreaga familie la Praga. În mare parte, filmările au avut loc în Republica Cehă: în Praga și în împrejurimi.

Am vrut să dau stabilitate familiei mele, așa că ne-am mutat cu toții în Praga. Acest lucru arată angajamentul pe care îl simt față de acest personaj și față de acest serial. Mi-am transferat copiii la o școală din Praga și acum locuim aici. Avem o distribuție din toată lumea și toată distribuția principală locuiește aici. Suntem cu toții departe de casă, așa că am devenit apropiați unul de celălalt. Am mai avut acest sentiment de apropiere o singură dată înainte, când jucam în „Mândrie și prejudecată”, unde a existat un sentiment magic în distribuția de principală. Simt asta din nou în acest serial. Cred că de bun augur”, a spus ea.

Sursa Foto: Instagram, Facebook, Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton