Homepage  / Televiziune

ROventura, 28 ianuarie 2023. Călătorie în Codlea, bijuteria din Țara Bârsei

ROventura, 28 ianuarie 2023. Călătorie în Codlea, bijuteria din Țara Bârsei
13

de Redactia Tvmania,

ROventura ne poartă pașii, sâmbăta aceasta, la Kanal D, într-un periplu seducător prin istoria și legendele uneia dintre cele mai vechi urbe din Țara Bârsei.

ROventura, ediția de sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Vechi leagăn al sașilor și floare a industriei românești, Codlea e astăzi o bijuterie medievală ce vrea să-și valorifice potențialul turistic extraordinar, sub binecuvântarea Măgurii. Înainte, dar și imediat după Revoluția din 1989, Codlea a cunoscut cea mai mare dezvoltare, devenind, de la o zi la alta, o atracție turistică importantă pe harta celui mai vizitat județ al României.

Alături de roventurieni, descoperim Biserica Ortodoxă a locului, ce are un trecut de secole. Povestea bisericuței atrage, cucerește și emană o energie aparte. Călătoria noastră la Codlea continuă cu o incursiune fermecătoare prin tradițiile Țării Bârsei, alături de unele dintre cele mai dibace și inimoase ardelence. 

ROventura, 28 ianuarie 2023. Codlea, bijuteria din Țara BârseiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Ce-i frumos trebuie să se-ntâmple, așa că oamenii locului ne vor invita, prin intermediul emisiunii, la o șezătoare, o adevărată tradiție a locului. Tot aici, la Codlea, vom descoperi că straiele populare și cartea de rugăciuni sunt chintesența acestei comunități.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton