Homepage  / Știri / Vedete străine

Rowan Atkinson și-a luat adio de la Mr. Bean

Rowan Atkinson și-a luat adio de la Mr. Bean
4

de Redactia Tvmania

Actorul britanic Rowan Atkinson, astăzi în vârstă de 65 de ani, a declarat recent că nu vrea să-l mai interpreteze niciodată pe Mr. Bean, personajul monosilabic cu o mie de grimase al cărui comic a fost savurat în toată lumea de-a lungul anilor. 

Ce l-a făcut însă pe originalul actor britanic să-și respingă popularul erou? Rowan Atkinson dusese la apogeu gagurile acestui erou stângaci și gafeur, care reușea cu precizie un singur lucru: să distrugă totul în jurul său. 

Excepționala inventivitate a gagurilor personajului se datorează colaborării dintre Rowan Atkinson și Richard Curtis, care s-au cunoscut ca la Oxford, unde primul studia inginerie electrică, iar al doilea limba și literatura engleză, având să semneze ulterior scenariul și regia celor mai reușite comedii romantice britanice – „Patru nunți și o înmormântare”, „Jurnalul lui Bridget Jones”, „Pur și simplu dragoste”, „Notting Hill”. Atkinson a fost Mr. Bean într-o serie televizată cu enorm succes, difuzată între 1990 și 1995, apoi în lung-metrajele „Bean – O comedie dezastru” (1997) și „Mr. Bean în vacanță” (2007). „Mr. Bean” a fost una dintre cele mai de succes producții „de export” britanice, protagonistul său fiind la fel de popular ca ursulețul Paddington. „Mr. Bean e un copil în trupul unui adult, un mare naiv, dar și un anarhist înnăscut”, a spus Rowan Atkinson. Totuși, el nu mai vrea să-l joace în filme, ci doar într-o animație, declarând într-un interviu: „Pentru mine e mult mai ușor să-l interpretez doar vocal, nu și vizual”. 

 

Mult mai mult decât Mr. Bean

„Nu-mi place ca responsabilitatea de-a fi amuzant să cadă doar pe mine, cu excepția lui «Blackadder», unde a căzut pe mai mulți umeri”, a mai explicat Atkinson, făcând aluzie la cealaltă mare reușită a sa. Înainte de Mr. Bean, actorul a colaborat cu Richard Curtis la serialul comic britanic „Blackadder”, care parodia personaje istorice, lansat în 1982 de BBC, cu o distribuție fabuloasă, și continuat cu mare succes până în 1989. Actorul a declarat că „principala lui satisfacție a fost să le dea replica unor parteneri excepționali” și că i-ar plăcea să fie reluat, dar că ar fi foarte dificil. Până atunci, pe Rowan Atkinson îl putem revedea în excelenta seria parodică „Johnny English” sau în seria „Maigret”, unde demonstrează că umorul inteligent nu are limite de vârstă sau de spațiu. 

 

„Blackadder”, un mare succes  

Rowan Atkinson a jucat în serialul „Blackadder” alături de excelenți actori britanici ca Jim Broadbent, Miriam Margolyes, Colin Firth, Miranda Richardson, Patsy Byrne, Hugh Laurie sau Stephen Fry. Astăzi, actorul nu exclude posibilitatea de a-i mai juca pe Lord Edmund Blackadder, Regele Edmund al III-lea sau Blackaddercus, deși spune că „«Blackadder» a reprezentat energia noastră creativă din anii ’80 și a-l reface după 30 de ani nu e ușor”.

Rowan AtkinsonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton