Homepage  / Netflix

„RRR”, Netflix. Tot ce trebuie să știți despre blockbusterul indian al anului

„RRR”, Netflix. Tot ce trebuie să știți despre blockbusterul indian al anului

de Roxana Mirea,

Filmul „RRR”, regizat de S.S. Rajamouli, a cucerit box office-urile din întreaga lume încă de la debutul său din martie anul trecut, iar acum a devenit un fenomen pe Netflix. Superproducția în limba telugu este unul dintre cele mai ingenioase filme de acțiune din ultimii ani. Iată tot ce trebuie să știi despre filmul „RRR”, de pe Netflix.

Filmul „RRR” are o distribuție grozavă

Fanii filmului „RRR” sunt purtați, timp de trei ore, printr-o multitudine de stări. În film joacă N. T. Rama Rao Jr., Ram Charan, Ajay Devgn, Alia Bhatt, Shriya Saran, Samuthirakani, Ray Stevenson, Alison Doody și Olivia Morris.

Komaram Bheem, interpretat de N.T. Rama Rao Jr., și Alluri Sitarama Raju, alias Ram, interpretat de Ram Charan, reprezintă figuri istorice reale și, deși filmul se joacă cu poveștile lor de viață, îi ia în serios și ca personaje fictive de sine stătătoare.

Cei doi au fost revoluționari activi în aceeași perioadă a istoriei indiene, luptând împotriva dominației britanice în diferite regiuni ale țării. Cei doi nu s-au întâlnit niciodată în viața reală, ceea ce i-a dat filmului „RRR” libertatea de a spune o poveste pur fictivă pe un fundal istoric real.

„RRR” a adunat o colecție cu adevărat impresionantă de premii, inclusiv un premiu pentru „cel mai bun regizor” din partea New York Film Critics Circle și un Glob de Aur pentru spectacolul muzical „Naatu Naatu Naatu”.

Deși India nu a prezentat „RRR” pentru un premiu Oscar la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional”, este un candidat cu șanse mari la nominalizarea pentru cel mai bun film, iar „Naatu Naatu Naatu” a ajuns pe lista scurtă pentru cel mai bun cântec original, scrie Netflix Tudum.

Despre ce este vorba în filmul „RRR”

În timp ce durata de 187 de minute a filmului poate părea descurajantă, povestea este simplă. Bheem este un lider revoluționar din Hyderabad care luptă pentru a elibera un copil răpit din ghearele unui guvernator englez. Ram este un ofițer de poliție, cu un trecut misterios, hotărât să-l prindă pe Bheem. Atunci când cei doi se întâlnesc după o evadare îndrăzneață de pe un pod, vor trebui să țină cont de agendele lor opuse – și de prietenia lor în devenire. Când misiunile lui Ram și Bheem se ciocnesc, mizele personale și politice din „RRR” intră și ele în coliziune.

Titlul filmului este o referire la cele trei talente all-star de la Tollywood (Telugu cinema) pe care le reunește (Rajamouli, Rama Rao și Ram Charan), dar înseamnă și „Rise Roar Revolt”. Pentru publicul mai puțin familiarizat cu filmele de acțiune de la Tollywood, este o poartă de intrare perfectă în lumea superproducțiilor indiene care ies glorios din tipare

Scenă de dans remarcabilă

La jumătatea filmului „RRR”, Bheem și Ram se află la o petrecere a înaltei societăți și se confruntă cu un englez snob. În majoritatea celorlalte scene din film, confruntarea s-ar fi terminat cu violență. În schimb, Bheem și Ram se lansează într-un număr de dans entuziast numit „Naatu Naatu”.

Până la finalul scenei, toată lumea – de la personajele englezești până la public – a fost cucerită de această demonstrație plină de viață. Scena completă este disponibilă online. În India, proiecțiile filmului s-au transformat în repetate rânduri în petreceri de dans pline de confetti atunci când a început „Naatu Naatu Naatu”.

Filmul „RRR” – trailer

„RRR” abordează o mulțime de concepte complicate: imperialism, revoluție, comunitate. Dar, în fond, este vorba despre ceva mult mai simplu: legătura de nezdruncinat dintre doi buni prieteni. Bheem și Ram sunt un duo pentru toate vârstele.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton