Homepage  / Vedete / Vedete străine

Russell Crowe revine în cinematografe, în două filme noi

Russell Crowe revine în cinematografe, în două filme noi

de Redactia Tvmania

Unul dintre cele mai premiate filme europene, „Un profet” (2009), va fi refăcut în variantă americană, sub titlul „American Son”, cu Russell Crowe în rolul unui șef mafiot. Actorul joacă și în „Unhinged”, primul film care va fi lansat în cinema (pe 1 iulie) de la izbucnirea pandemiei încoace.

Conform Variety, Russell Crowe (56 de ani) va juca în thrillerul „American Son”, produs de Paramount, aflat deja în pre-producție. Filmul va fi regizat de Andrew Onwubolu („Blue Story”), producător muzical, scenarist, regizor și rapper, cunoscut în lumea muzicală sub numele de Rapman, iar scenariul său va fi semnat de Dennis Lehane (autorul romanelor ecranizate în „Misterele fluviului”, „Dispărută fără urmă” și „Legea nopții”). 

Un (alt) hit european reluat de americani

Pelicula „American Son” este un remake după filmul „Un profet” /„Un prophète”, regizat de Jacques Audiard. Acesta a fost nominalizat în 2010 la Oscar (la categoria cel mai bun film străin) și la Globul de Aur, s-a aflat în cursa pentru Palme d’Or și a primit Marele premiu al juriului la Cannes, precum și BAFTA pentru cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza. 

Acțiunea ambelor filme are în centru un delincvent de 19 ani, care ajunge pentru prima oară la o închisoare de adulți (interpretat în filmul original de Tahar Rahim). Acolo, tânărul se ciocnește de o lume extrem de violentă și este luat sub protecția sa de un șef mafiot deosebit de dur (interpretat de excelentul Niels Arestrup în varianta originală și de Russell Crowe în noua peliculă), care îl transformă în omul său de încredere. Cu timpul, tânărul se descurcă tot mai bine și ajunge capul unei bande foarte puternice, răzbunând toate umilințele din trecut și supunându-și chiar temutul mentor. 

Încă nu s-a găsit un interpret pentru tânărul protagonist, dar studiourile Paramount, care consideră filmul „American Son” prioritatea lor nr. 1, au declarat publicației Variety că vor organiza foarte curând un casting. 

Russell Crowe, în primul film care va rula la cinema

Tot Variety anunță că Russell Crowe este, de asemenea, protagonistul primului film care va marca revenirea la cinema de la izbucnirea pandemiei încoace. Distribuit de Solstice Studios, „Unhinged” va fi lansat pe 1 iulie în cinematografe. Regizat de Derrick Borte („American Dreamer”, „London Town”), filmul este un thriller în care Russell Crowe joacă rolul unui șofer care, în urma unei banale altercații în trafic, ajunge să o terorizeze pe Rachel (Caren Pistorius), femeia care l-a enervat, și să-i hărțuiască fără îndurare întreaga familie.   

De asemenea, într-un articol publicat de femalefirst.co.uk, Russell Crowe și-a amintit cât de refractar a fost acum 20 de ani față de rolul din „Gladiatorul”, care avea să-i aducă celebritatea și premiul Oscar. „Citisem scenariul și nu mi se părea că ăla ar fi un film. Dar a venit Parkes (producătorul Walter Parkes – n.r.) și mi-a spus: «Este anul 184 d.Hr., ești un general roman și o să joci într-un film Ridley Scott» și asta a fost de ajuns ca să mă duc să discut cu Ridley”. Actorul își mai amintește: „Tocmai filmasem «Scandal în industria tutunului», în care jucasem rolul unui tip uriaș. Mi-au trebuit ceva eforturi să ajung să arăt ca un gladiator. Plus că îmi răsesem părul, ca să suport mai ușor perucile pentru rol. Nici vorbă să aduc a general roman!”. Mai multe amănunte despre peripețiile din culisele filmului „Gladiatorul” puteți citi aici.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton