Homepage  / Vedete / Vedete străine

Russell Crowe va juca rolul celebrului pictor Mark Rothko într-un ambițios film biografic

Russell Crowe va juca rolul celebrului pictor Mark Rothko într-un ambițios film biografic

de Redactia Tvmania

Noul proiect în care îl vom vedea pe Russell Crowe (56 de ani) va fi filmul biografic „Rothko”, dedicat pictorului abstract Mark Rothko, în care celebrul actor australian va juca alături de o distribuție și o echipă de prestigiu, informează hollywoodreporter.com. 

 

Regizoarea Sam Taylor-Johnson, autoarea filmelor „John Lennon: Începutul unei legende”, „A Million Little Pieces” și „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, a strâns în distribuția acestui proiect ambițios, aflat în pre-producție, nume ca Michael Stuhlbarg („Shirley”, „Forma apei”) și Jared Harris („Cernobîl”, „Lincoln”). În film îl vom vedea și pe soțul ei, actorul și scenaristul Aron Taylor-Johnson, recompensat cu Globul de Aur și nominalizat la BAFTA în 2017 pentru rolul secundar din „Animale nocturne”. 

 

Cei doi soți au mai colaborat la filmele „John Lennon: Începutul unei legende” (2009), nominalizat la patru premii BAFTA în 2010, inclusiv pentru scenariul semnat de Aron Taylor-Johnson, care a și interpretat rolul lui John Lennon, și „A Million Little Pieces” (2018), povestea dramatică a unui dependent de droguri. 

 

Proiectul filmului „Rothko” a fost anunțat oficial în ultima zi a Târgului European de Filme. Acesta va ecraniza cartea „ The Legacy of Mark Rothko”, de Lee Seldes, iar scenariul scris de Lara Wood se va concentra inclusiv pe lupta reală a fiicei artistului, Kate Rothko (care va fi jucată de actrița irlandeză Aisling Franciosi, considerată unul dintre numele promițătoare ale momentului) de a nu face compromisuri și de a se impune în fața unei elite corupte, păstrând intactă moștenirea artistică a tatălui său și redând publicului opera sa.

 

„«Rothko» nu este doar un film despre un mare artist, ci și o poveste atemporală despre lupta dintre bine și rău, despre strădania lui Kate Rothko de-a proteja lucrările extraordinare ale tatălui ei de indivizii corupți care l-au trădat și i-au furat arta, despre felul în care i-a înfruntat pe cei care au încercat să distrugă opera lui Rothko”, a spus regizoarea Sam Taylor-Johnson.

 

Filmările vor începe la vară, costumele vor fi realizate de designerul Colleen Atwood (premiată cu patru premii Oscar – pentru „Chicago”, „Memoriile unei gheișe”, „Alice în Țara Minunilor” și „Animale fantastice și unde le poți găsi”), imaginea va fi semnată de reputatul Jeff Cronenweth (nominalizat la două Oscaruri pentru „Rețeaua de socializare” și „Fata cu un dragon tatuat”), iar scenografia de Mark Friedberg („Joker”). „Rothko” va fi produs de Jared Freedman, David Silverton, Sam Taylor-Johnson și Aaron Taylor-Johnson.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton