Homepage  / Știri

Ryan Gosling şi Matt Damon concurează la Cannes 2013

Ryan Gosling şi Matt Damon concurează la Cannes 2013

de Redactia Tvmania

Ieri s-a anunţat lista oficială a filmelor care vor participa în competiţia pentru Palme d’Or, la a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes din acest an (15 – 26 mai).

Printre numele prezente se numără „Inside Llewyn Davis” (drama fraţilor Coen plasată în anii ’60, în Greenwich Village, cu Carey Mulligan şi Justin Timberlake), „Only God Forgives” (al lui Nicolas Winding Refn, cu Ryan Gosling în rolul unui gangster britanic care conduce, din Thailanda, un lucrativ comerţ cu droguri), „Venus in Fur” (de Roman Polanski, cu Mathieu Amalric) şi „Behind the Candelabra” (de Steven Soderbergh, cu Michael Douglas şi Matt Damon în rol de îndrăgostiţi).

Se ştia deja că festivalul va fi deschis de „Marele Gatsby” şi că „The Bling Ring” al Soffie Coppola va deschide secţiunea „Un certain regard”.

Ţara noastră va fi reprezentată anul acesta printr-un scurtmetraj semnat de Tudor Cristian Jurgiu, „În acvariu” (cu Maria Mitu şi Ionuţ Vişan în rolurile a doi tineri ale căror încercări de a se despărţi eşuează), care va fi vizionat în cadrul secţiunii „Cinéfondation”, unde va concura cu alte 17 producţii, din ţări ca Rusia, Cehia, Marea Britanie sau Iran.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton