Homepage  / Vedete străine

Ryan Reynolds are propria echipă de fotbal. Actorul a investit peste 3 milioane de euro într-un club din Țara Galilor

Ryan Reynolds are propria echipă de fotbal. Actorul a investit peste 3 milioane de euro într-un club din Țara Galilor
7

de Cătălina Matei,

În timp ce unele celebrități și-au clădut adevărate imperii în industria cosmetică ori în cea vestimentară prfitând din plin de notorietatea lor, Ryan Reynolds a ales să investească în altceva. Actorul originar din Canada deține, împreună cu un prieten, unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Țara Galilor.

Este cotat drept unul dintre cel mai bine plătiți actori de la Hollywood, prin urmare are o avere impresionantă, estimată în 2022 la 175 de milioane de dolari. În timp ce alți colegi din branșă au decis să-și deschidă linii cosmetice, de lenjerie ori restaurante, Ryan Reynolds a decis împreună cu un alt actor, Rob McElhenney, să cumpere în 2021 clubul Wrexham, fondat în 1864 în Țara Galilor. Este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Europa, iar în prezent Wrexham FC activează în liga a cincea engleză.

Achiziția a fost de 2 milioane de lire sterline, însă în ultimul an întreaga investiție a ajuns la alte 3 milioane de lire sterline, adică peste 3 milioane de euro, la cursul valutar din prezent. O sumă uriașă, din care actorul nu a recuperat încă nimic, căci clubul încă nu a înregistrat venituri potrivit BBC.

O parte importantă din banii investiți de Reynolds au fost destinați refacerii terenului de fotbal. Este vorba de Terenul Hipodromului, construit în 1807 – cel mai vechi stadion internațional de fotbal din lume.

Atât Ryan cât și partenerul său, Rob McElhenney, sunt extrem de implicați în afacere. De multe ori, actorul din „Deadpool” participă la meciurile echipei și este, uneori, însoțit de familie, dar și de prieteni. De altfel, clubul său este și subiectul unui serial documentar, disponibil la noi pe Disney +, „Welcome to Wrexham”.

De altfel, și regele Charles al III-lea împreună cu soția sa Camilla l-au vizitat pe Ryan Reynolds pe terenul din Wrexham, la sfârșitul anului trecut, în decembrie.

Între timp, soțul actriței Blake Lively a și înregistrat mărcile “Wrexham Is The Name”, “Wrexham FC” şi “Wrexham FC 1864”, anunță Daily Mail. Drepturile asupra mărcilor cu numele clubului îi vor permite lui Reynolds să producă obiecte cu brandul respectiv, sub emblema echipei de fotbal. Compania sa, R.R. McReynolds Company LLC, a obţinut autorizaţia pentru a comercializa bunuri din cinci categorii: îmbrăcăminte, genţi, jocuri, jucării şi entertainment.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Averea lui Ryan Reynolds și mai mare în 2023

Dacă în 2022, averea lui Ryan Reynolds era estimată la 175 de milioane de dolari, în 2023 veniturile actorului și ale familiei sale vor crește considerabil. Cei de la BBC anunță că Ryan urmează să câștige peste 300 de milioane de dolari (248 de milioane de lire sterline), după ce o firmă de telecomunicații din SUA s-a oferit să cumpere o rețea de telefonie mai mică în care Reynolds este acționar. Starul din „Deadpool” va avea o zi de plată fabulosă după ce T-Mobile, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a acceptat să cumpere o companie în care Reynolds a investit.

Actorul deține 25% din firma de telecomunicații bugetară Mint Mobile, care este inclusă în contractul de 1,35 miliarde de dolari cu T-Mobile.

Foto: Facebook / Ryan Reynolds; Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton