Homepage  / Seriale / Seriale americane

S-a aflat bugetul faraonic al serialului „Lord of the Rings”, de la Amazon

S-a aflat bugetul faraonic al serialului „Lord of the Rings”, de la Amazon

de Ioana Maria,

Lord of the Rings”, noua adaptare pentru televiziune a romanelor lui J.R.R Tolkien sub umbrela Amazon Studio, ar putea stabili un nou record.

Conform The Hollywood Reporter, primul sezon costă deja 465 de milioane de dolari (650 de milioane de dolari neo-zeelandezi, în jur de 390 de milioane de euro), ceea ce reprezintă în acest moment cel mai mare buget pentru un serial din toate timpurile. În plus, producția ar trebui să aibă cinci sezoane. Se știe de acest proiect de câțiva ani, dar amănuntele sunt încă ținute la secret. La sfârșitul lui 2017, se vehicula suma de 500 de milioane de dolari, ceea ce era deja enorm, pentru primele două sezoane.

Noua sumă însă a fost confirmată chiar de Stuart Nash, ministrul dezvoltării din Noua Zeelandă:

„Ceea ce vă pot spune este că Amazon va cheltui 650 de milioane de dolari neo-zeelandezi pentru un singur sezon”. Dar dacă ne amintim și de faptul că numai drepturile de autor pentru opera lui Tolkien au scos din contul Amazon 250 de milioane de dolari, avem șanse mari ca bugetul primului sezon din „Lord of the Rings” să fie chiar mai mare. Devine astfel un buget într-adevăr excepțional în istoria serialelor. Prin comparație, „Urzeala tronurilor” nu a costat decât 100 de milioane de dolari pentru un sezon.

Filmările pentru „Lord of the Rings” au început, iar primele două episoade, au fost deja realizate de regizorul J.A. Bayona („The impossible”, „Jurassic World: Fallen Kingdom”), alături de showrunnerii J.D. Payne și Patrick McKay, dar procesul de producție a fost încetinit din cauza pandemiei.

Cât despre intriga serialului, ea ar trebui să se deruleze cu mii de ani înainte de acțiunea din romanele lui J.R.R. Tolkien „Hobbitul” și „Stăpânul inelelor”, pe vremea când Sauron a devenit cea mai mare amenințare din istoria Pământului de Mijloc. În schimb, în continuare sunt puține informații despre personaje și despre distribuție. Se știe însă că o vom revedea pe elfa Galadriel, care va fi interpretată de actrița suedeză Morfydd Clark. Deocamdată, Amazon nu a anunțat nicio dată la lansare a serialului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton