Homepage  / Cinema

S-a stabilit data premierei pentru „Gladiator 2”

S-a stabilit data premierei pentru „Gladiator 2”

de Andreea Hentea,

Continuarea celebrului film „Gladiatorul” / „Gladiator” (2000), cu Russell Crowe, va fi regizată, la fel ca primul film, de Ridley Scott, iar rolul principal va fi jucat acum de Paul Mescal, scrie collider.com. Iată când va avea premiera.

Așteptat îndelung de fani, filmul „Gladiator 2”, regizat de veteranul Ridley Scott, va fi lansat în noiembrie 2024. Actorul Paul Mescal (proaspăt nominalizat la Oscar și la BAFTA pentru rolul principal din drama „Aftersun”), va juca rolul principal.

Lucius este în prim plan

Paul Mescal va duce înainte povestea începută în „Gladiatorul”, cu Russell Crowe în rolul generalului Maximus. Paul Mescal îl va interpreta pe Lucius, fiul Lucillei (Connie Nielsen) și nepotul nelegiuitului împărat Commodus (Joaquin Phoenix), care își ucisese tatăl, pe Marcus Aurelius (Richard Harris), pentru a ajunge pe tron. În „Gladiator 2”, Lucius este un bărbat matur, povestea fiind plasată la ani buni după încheierea celei din primul film. În „Gladiatorul”, Maximus îl omora pe împărat (din ordinul căruia îi fuseseră uciși soția și fiul), dar îi cruța pe tânărul Lucius și pe mama sa, Lucilla. Generalul Maximus și sacrificiul lui făcuseră o impresie puternică asupra tânărului Lucius, personajul principal al noii povești.

Prima schiță a scenariului a fost finalizată în toamna anului trecut, iar Ridley Scott s-a aflat, de atunci, în căutarea actorului principal. Pentru acesta se pare că au fost luați în considerare o mulțime de actori celebri, de la Richard Madden și Timothée Chalamet la vedetele anului trecut: Miles Teller („Top Gun: Maverick”) și Austin Butler („Elvis”). Cu toate acestea, Paul Mescal s-a dovedit cea mai bună alegere a regizorului.

Scenariul noului film este scris de David Scarpa. Renumitul Ridley Scott se va reîntâlni pe platouri cu designerul de costume Janty Yates și cu scenograful Arthur Max, cu care a colaborat strălucit la „Gladiatorul”. Ridley Scott este și producător al filmului, alături de Michael Pruss (președintele celebrei sale companii de producție, Scott Free), Doug Wick și Lucy Fisher.

Paul Mescal, un nume pe buzele tuturor

Numele lui Paul Mescal este unul dintre cele mai aclamate ale momentului, după cel mai recent succes al său, „Aftersun: A fost odată ca o vară” / „Aftersun” (care va avea premiera în cinematografele din România pe 3 martie). Nominalizată la un Oscar, trei BAFTA și la un premiu al Academiei europene de film, drama regizată de Charlotte Wells a fost foarte apreciată inclusiv la Festivalul internațional de film de la Cannes, fiind considerată unul dintre cele mai puternice filme ale anului trecut. Paul Mescal interpretează aici rolul lui Calum, un tată tânăr care o crește singur pe fiica lui adolescentă, Sophie (Frankie Corio).

Rolul i-a adus lui Paul Mescal prima nominalizare la Oscar pentru interpretare. Actorul a devenit celebru după lăudatul rol din serialul „Oameni normali” / „Normal People” (difuzat de HBO), care i-a adus o nominalizare la Emmy și un premiu BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal. El a jucat, de asemenea, în emoționanta dramă „God’s Creatures”, prezentată în premieră, anul trecut, la Festivalul de la Cannes și a jucat cu Olivia Colman și Dakota Johnson în filmul „Fiica ascunsă” (difuzat de Netflix).

Paul Mescal, regizoarea Maggie Gyllenhaal și Dakota Johnson, ‘The Lost Daughter’

Tot în 2022, el a interpretat rolul lui Don José în „Carmen”, o adaptare contemporană a celebrei povești a lui Prosper Mérimée, alături de Jamie Dornan, Elsa Pataky și Rossy de Palma. Recent, a terminat filmările la thrillerul SF „Foe”, în care o are parteneră pe Saoirse Ronan.

Filmările la „Gladiator 2” vor începe foarte curând, în luna martie, iar filmul va ajunge pe ecrane pe 22 noiembrie 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton