Homepage  / Seriale / Seriale americane

S-a stabilit o parte din distribuția pentru serialul „The Gilded Age”. Cine face parte din producție

S-a stabilit o parte din distribuția pentru serialul „The Gilded Age”. Cine face parte din producție

de Redactia Tvmania

După încheierea lung-metrajului „Downton Abbey”, recent lansat și pe ecranele din România, scenaristul, romancierul, producătorul și actorul britanic Julian Fellowes n-a stat cu mâinile în sân. Unul dintre proiectele în care este implicat este serialul „The Gilded Age”, la care Fellowes a început să lucreze încă din 2012, dar pe care nu l-a putut încheia până acum din cauza multiplelor sale angajamente. Produs de NBC, acesta va avea zece episoade și va putea fi văzut în 2020. 

Povestea din „The Gilded Age” este plasată în America, în New Yorkul anului 1882, pe Fifth Avenue, și o are ca protagonistă pe tânăra Marian Brook, fiica orfană a unui general sudist, care se mută la New York, în casa rigidei și convenționalei ei mătuși. Fata este însoțită de misterioasa Peggy Scott, o femeie afro-americană care se prezintă drept camerista ei. Viața lui Marian va fi  influențată definitiv de familia vecină, formată din magnatul căilor ferate George Russell, din fiul său, libertinul Larry, și mama acestuia, ambițioasa Bertha. Rolul acesteia este jucat de Amanda Peet (vedeta seriei HBO „Togetherness”). Transformată, dintr-o femeie obișnuită din clasa mijlocie într-o femeie extrem de bogată peste noapte, datorită șansei enorme de-a se mărita cu George Russell, Bertha face uz de orice mijloace pentru a înfrânge rezistența acerbă a marilor familii newyorkeze Astor și Vanderbilt, care continuă să o privească doar ca pe o parvenită și să refuze orice contact cu ea.

Soțul ei, George Russell, fiul unei familii de negustori dotat cu un talent financiar de excepție, care îl ajută să acumuleze o avere colosală, este jucat de Morgan Spector (cunoscut din serialele „Homeland” și „Orange is the New Black”). Destul de agreabil în societate, atașat de soția și fiul lui, George Russell, capul acestei familii proaspăt îmbogățite, este genul clasic de individ pragmatic și fără scrupule, neîndurător în afaceri și capabil să facă față oricărei provocări. 

Christine Baranski (nominalizată la șase premii Emmy pentru serialul „Lupta perfectă”) o interpretează pe Agnes van Rhijn, o aristocrată sudistă orgolioasă și încăpățânată care refuză să accepte că lumea s-a schimbat și că vechile valori în care credea sunt înlocuite cu altele noi. După ce plantația părinților ei dă faliment chiar înainte de război, ea se trezește săracă lipită, dar reușește să-și găsească la timp un soț care o salvează de la o situație disperată. Femeia are și un fiu, Oscar, pe care îl adoră, dar care nu-i răspunde niciodată cu aceleași sentimente. 

Cynthia Nixon (câștigătoare a unui premiu Emmy și nominalizată la altele trei, precum și la patru Globuri de Aur pentru rolul Mirandei din „Totul despre sex”) joacă rolul surorii lui Agnes, Ada Brook, o altă victimă a prăbușirii vechiului Sud. Spre deosebire de Agnes, ea nu reușește însă să se descurce și este obligată să apeleze la mila surorii ei. Deși are o fire blândă, Ada e gata să se lupte, la nevoie, pentru principiile în care crede. 

Julian Fellowes a spus că „The Gilded Age” este „împlinirea unui mare vis al său” și că e „fascinat de multă vreme de această epocă din istoria Americii, o țară minunată, cu o istorie bogată și diversă, pe care e o mare șansă să o aducă în fața unui public modern”. El a comparat lumea de aici cu cea din scrierile romancierei Edith Wharton („Vârsta inocenței”) și a pus față în față vechile familii care trăiau în case spațioase, dar simple, în Washington Square, cu noii îmbogățiți care au năvălit după Războiul Civil și și-au construit palate pe Fifth Avenue. O apariție-surpriză în serial va fi personajul – în variantă tânără – al lui Violet Crawley,, contesa de Grantham (interpretată de Maggie Smith în serialul și lung-metrajul „Downton Abbey”).  

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton