Homepage  / Ultimul număr

S-au împlinit 50 de ani de la dispariţia lui Marilyn Monroe

S-au împlinit 50 de ani de la dispariţia lui Marilyn Monroe

de Redactia Tvmania

La 50 de ani de la moartea ei (împliniţi pe 5 august), Marilyn Monroe rămâne sex-simbolul suprem, care a ştiut să se folosească de presă şi de experienţa de model pentru a-şi contura o imagine vulnerabilă şi magnetică.

Marilyn Monroe, cu fusta albă în vânt, deasupra unei guri de aerisire. Madonna, Lindsay Lohan şi Christina Aguilera copiind-o în videoclipuri, şedinţe foto şi sloganuri publicitare. James Franco îmbrăcat în roz, cu perucă blondă şi gablonţuri la gât, la Oscarurile din 2011, încercând să fie amuzant. Imaginea sex-simbolului blond al anilor ’50 ne urmăreşte în continuare, la cinci decenii de la moartea ei, în 1962.

Povestea Cenuşăresei a prins viaţă în cazul Normei Jeane Mortenson, născută în 1926 de o mamă bolnavă psihic. Fetiţa trecută prin orfelinat a crescut într-un tânăr model, ale cărei şedinţe foto pentru reviste pin-up au atras atenţia studioului de film Fox şi restul e, vorba ceea, istorie.

Acum, frumuseţea actriţei blonde e un brand profitabil, anul trecut numele ei fiind al treilea pe lista celor mai bogate vedete decedate, întocmită de revista „Forbes” (după Michael Jackson şi Elvis Presley).

Citeşte textul integral în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton