Homepage  / Filme Online / Netflix

S-au terminat filmările la ultimul sezon „The Last Kingdom”. Când sunt așteptate la Netflix noile episoade

S-au terminat filmările la ultimul sezon „The Last Kingdom”. Când sunt așteptate la Netflix noile episoade

de Redactia Tvmania

Ultimele episoade din popularul serial „The Last Kingdom”, disponibil la Netflix, sunt mai aproape de lansare. Ieri, unul dintre regizorii producției a anunțat pe Twitter că s-au terminat filmările și a promis un sezon final „epic”!

Plasat în Anglia la sfârșitul secolului al IX-lea, pe vremea când țara era împărțită în șapte regate diferite, serialul „The Last Kingdom” este o producție istorică, dramatică, ce adaptează seria „Poveștile saxone” ale scriitorului Bernard Cornwell (cărțile acestuia sunt traduse și la noi).

Primele două sezoane au fost difuzate de BBC Two și BBC America (în UK, respectiv US) în 2015 și 2017, dar din 2018, odată cu sezonul 3, serialul și-a găsit o casă nouă la Netflix. Cele patru sezoane ale serialului „The Last Kingdom” de până acum sunt disponibile toate, la noi, la Netflix.

În mai, fanii serialului au primit însă și o veste tristă, atunci când oficialii producției au anunțat că sezonul 5 va fi totodată ultimul sezon. Iar sfârșitul pare că va fi chiar dureros, dacă e să ne luăm după declarația de atunci a producătorului executiv Nigel Marchant:

„Cum serialul se bucură de un număr atât de mare de fani, suntem absolut încântați să le oferim șansa de a-l urmări pe Uhtred în următoarea etapă a aventurii sale grandioase. Însă nu toți eroii vor putea supraviețui într-o asemenea încleștare pe viață și pe moarte”, a spus Nigel Marchant, citat de Deadline.

 

Filmările s-au încheiat recent

Sezonul 5, ultimul, are 10 episoade, iar filmările au avut loc la Budapesta, în Ungaria. De încheiat, s-au încheiat zilele trecute, vestea fiind dată pe Twitter de regizorul Jon East:

 

„Am încheiat! TLK5 e tot pe digital. Ultima parte e un monstru, care eclipsează ca mărime/ complexitate tot ce-am regizat eu până acum la acest serial măreț, din 2016 încoace, de când m-am alăturat echipei. Ultimul sezon se termină în stil EPIC! Multe mulțumiri echipei de top care a muncit cu devotament și abnegație ca să fie așa!”.

 

În distribuția sezonului cinci îi vom mai vedea pe Eliza Butterworth (Aelswith), Ian Hart (Beocca), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Millie Brady (Aethelflaed), Mark Rowley (Finan) și pe Emily Cox (Brida), asta în timp ce actorul Alexander Dreymon continuă să-i dea viață personajului principal, războinicul Uhtred of Bebbanburg.

 

Acest sezon final, al cincilea, va ecraniza acțiunea din volumul 9, „Războinicii furtunii”, și 10, „Purtătorul torței”, din ciclul total de 13 romane ale lui Bernard Cornwell, extrem de apreciate și asemănate cu seria „Urzeala tronurilor” pentru suspansul lor, dar pornind de la evenimente reale, după cum scria Observer. 

 

Primul sezon din producția Netflix a ecranizat primele două cărți ale seriei – „Ultimul regat” și „Călărețul morții” -, iar al doilea sezon a acoperit evenimentele din „Stăpânii nordului” și „Cântecul sabiei”.

În fine, al treilea sezon al serialului a adus pe ecran evenimentele din „Ținutul în flăcări” și „Moartea regilor”, iar al patrulea sezon a urmărit acțiunea din romanele „Lordul păgân” și „Tronul gol”. Ciclul de romane al lui Bernard Cornwell se încheie cu volumele 11, 12 și 13 – „Războiul lupilor”, „Spada regilor” și „War Lord” (cel din urmă nefiind încă publicat în românește).

 

Ce se întâmplă în sezonul 5

Despre povestea finală din „The Last Kingdom”, Digital Spy scria că „în sezonul 5, Uhtred își dă seama că destinul său nu e legat doar de Bebbanburg, ci de chiar viitorul Angliei. Însărcinat cu pregătirea lui Aethelstan, primul fiu al regelui Edward, ca războinic, Uhtred va fi nevoit să-și înfrunte cel mai mare dușman și să sufere cea mai grea pierdere”. 

 

Despre rolul său, actorul  Alexander Dreymon declara în mai, citat de Deadline:

„Să-l joc pe Uhtred timp de cinci sezoane a fost o călătorie minunată. Și sunt cu adevărat recunoscător că mi s-a dat șansa de a și regiza. Astfel, am ajuns să apreciez cu atât mai multe talentul și calitățile extraordinare ale distribuției și echipei de producție. Abia aștept să împărtășesc totul cu fanii, fără de care nimic din toate astea nu ar fi fost posibil”

 

Odată terminate filmările, producția trece în următoarea etapă, cea în care sunt adăugate efectele speciale. Până acum, Netflix nu a anunțat când va lansa ultimul sezon, dar fanii au speranțe pentru sfârșitul anului sau chiar începutul lui 2022. 

Credit foto Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton