Homepage  / Seriale

S-au terminat filmările la „Valea Mută”

S-au terminat filmările la „Valea Mută”

de Redactia Tvmania

Prima miniserie produsă de HBO Europe în România, „Valea Mută”, este mai aproape de micul ecran: săptămâna trecută au luat sfârşit cele 48 de zile de filmare, premiera tv fiind programată la toamnă.

Marian Crisan seria HBO „Valea Mută”

Undeva în pădurile din împrejurimile Râşnovului s-au terminat săptămâna trecută filmările pentru „Valea Mută”, o miniserie – prima realizată de HBO Europe în România – pe care postul o pregăteşte pentru această toamnă. Iar „TVmania”, alături de alţi reprezentanţi ai presei, a vizitat la începutul lunii setul şi a stat de vorbă cu actori şi producători ai miniseriei.

„Astăzi filmăm secvenţele unui accident în pădure, fără dialog, dar cu un anume grad de dificultate, pentru că sunt multe unghiuri de filmare, multe priviri, lucruri migăloase, de detaliu”, ne-a explicat Andra Radu, producător creativ HBO România, în timp ce, la câţiva zeci de metri, un cascador cădea cu motocicleta în râu.

Anunţată de HBO în luna mai, „Valea Mută” este adaptarea românească a unei miniserii norvegiene din 2014, „Oyevitne/Eye Witness”. Scenariul este semnat de Cristian Barna, iar regizor este Marian Crişan.

 

Într-o bună zi, într-o pădure…

Protagoniştii poveştii, amestec de thriller şi dramă, sunt doi adolescenţi, a căror întâlnire clandestină în mijlocul pădurii sfârşeşte teribil: cei doi sunt martorii unei crime. Cum băieţii (Vlad Bălan şi Theo Şoptelea) ascund un secret, sunt puşi în faţa unei alegeri dificile: anunţă sau nu poliţia, în condiţiile în care dezvăluirea crimei ar însemna şi dezvăluirea secretului lor?!

Faţă de producţia norvegiană, care are şase episoade, „Valea Mută” are patru (de câte o oră). „Am redus din motive de poveste, formatul original dezvoltase nişte subploturi pe care nu ni le-am dorit şi care cumva afectau povestea principală, care nouă ni s-a părut mult mai puternică şi pe care am vrut să „brodăm” cu elementele de specific local. Noi ne-am dorit o miniserie-fulger de 4 episoade, în care totul să fie la limită”, ne-a explicat Andra Radu.

Aşa a fost, se pare, şi alegerea titlului, care nu are nicio legătură cu varianta originală: „A fost un proces destul de lung, la care a participat toată echipa, cu negocieri şi vot democratic, şi l-am ales pentru că se referă şi la locaţie  – deşi nu e un nume real, e unul fictiv”, a completat producătorul creativ HBO România.

Pe lângă debutanţii care au impresionat echipa la filmări, distribuţia miniseriei „Valea Mută” se laudă şi cu mult mai titraţii Rodica Lazăr („Orizont”, „Live”), interpreta rolului principal feminin, şi Emilian Oprea („De ce eu?”, „Autoportretul unei fete cuminţi”, „Câini”), în rol negativ.

Data premierei pentru „Valea Mută” nu a fost încă stabilită cu exactitate, fiind programată pentru luna octombrie, pe HBO România.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton