Homepage  / Cinema

„S.O.S. Aterizare Forțată”, tot ce trebuie să știi despre filmul de acțiune cu Gerard Butler și Mike Colter

„S.O.S. Aterizare Forțată”, tot ce trebuie să știi despre filmul de acțiune cu Gerard Butler și Mike Colter

de Ruxandra Dinca,

Uite că se mai fac și filme cinstite de acțiune: „S.O.S.: Aterizare forțată”, povestea unui avion care se prăbușește pe o insulă filipineză, se laudă cu Gerard Butler și Mike Colter în rolurile principale și cu explozii și lupte cât cuprinde.

Ca să spunem lucrurilor pe nume încă de la început, „S.O.S.: Aterizare forțată”, care intră pe marile noastre ecrane de vineri, 27 ianuarie, nu o să fie vreodată nominalizat la Oscar. Filmul care-i are pe Gerard Butler și Mike Colter în capul distribuției nu se poate lăuda nici cu cine știe ce personaje sau emoții complexe, nici cu replici de nivelul lui Shakespeare, avertizează cei de la site-ul Polygon.

Este un film de acțiune care-și acceptă condiția, făcut în manieră clasică, în care de la început până la sfârșit, băieții buni luptă împotriva băieților răi. Or, tocmai în asta constă farmecul său, au apreciat unii critici. Ca să cităm din CNN, „cine va urca în acest zbor (n.r. – titlul original al filmului este „Plane”/„Avion”), nu va avea parte de o călătorie rea”.

Un avion se prăbușește

În poveste, cea mai ghinionistă zi din viața căpitanului Torrance (Gerard Butler) începe atunci când în avionul său e adus încătușat un deținut care trebuie transportat și predat autorităților la destinație. Acesta, Louis Gaspare (Mike Colter), este un tip solid, posac, a cărui simplă prezență sperie pe toată lumea. Torrance nu are de ales și pleacă în călătorie, însă lucrurile o iau razna când, din cauza unei furtuni, aterizează forțat pe o insulă izolată din Filipine, controlată de separatiști înarmați. Cum aceștia vor să pună mâna pe pasagerii abia scăpați cu viață și să ceară bani în schimbul eliberării lor, Torrance apelează la Gaspare și împreună, luptă cot la cot împotriva băieților răi, însă pe parcurs au parte de o mulțime de surprize.

Fără supereroi

„Ceea ce e mișto la acest film este că nu avem de-a face cu supereroi. Personajele sunt oameni obișnuiți prinși în circumstanțe incredibile”, a explicat Gerard Butler pentru site-ul Polygon. Butler este de altfel și producătorul filmului, așa se explică de ce „S.O.S.: Aterizare forțată” amintește de seria de filme „Cod Roșu la…”, pentru care a devenit cunoscut actorul. Tot el a insistat ca filmul să se numească simplu, „Plane”/„Avion”, deși studiourile producătoare voiau alt nume.

Și încă un detaliu: „S.O.S.: Aterizare forțată”, filmat în Puerto Rico, este prima peliculă de acțiune pentru Mike Colter. După ce a fost un traficant de droguri alunecos în serialul „Soția perfectă”, actorul și-a făcut o mulțime de fani interpretându-l pe Luke Cage în serialul omonim, plasat în universul Marvel (disponibil acum la Disney Plus).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton