Homepage  / Vedete străine

Sam Elliott și-a cerut scuze pentru comentariile la adresa filmului „În ghearele câinilor”

Sam Elliott și-a cerut scuze pentru comentariile la adresa filmului „În ghearele câinilor”

de Andreea Hentea,

„Am spus niște lucruri care i-au rănit pe oameni și mă simt îngrozitor pentru asta”, a declarat recent actorul Sam Elliott (77 de ani), după comentariile pe care le-a făcut luna trecută la adresa filmului „În ghearele câinilor”, scrie deadline.com. 

Actorul Sam Elliott („Sus, în aer”, „Grace și Frankie”, „S-a născut o stea”) și-a cerut scuze pentru comentariile pe care le-a făcut luna trecută despre filmul „În ghearele câinilor” / „The Power of the Dog”, în cadrul podcastului WTF, al lui Marc Maron. Actorul american a avut un mesaj special pentru regizoarea Jane Campion, care a câștigat Oscarul, în acest an, pentru regia acestei drame cu Benedict Cumberbatch (nominalizată în total la douăsprezece categorii ale premiului Oscar).

„I-am spus podcasterului Marc Maron că eu cred că Jane Campion este o regizoare strălucită și că vreau să-mi cer scuze distribuției din «În ghearele câinilor», toți, actori străluciți. Și în special lui Benedict Cumberbatch. Pot doar să spun că îmi pare rău cu adevărat. Chiar regret”, a spus Sam Elliott. 

În timpul unui eveniment organizat duminică de Deadline, pentru promovarea noului serial în care joacă, intitulat „1883”, Sam Elliott a început făcându-și mea culpa și formulând, jumătate în glumă, jumătate în serios, un avertisment: „Înainte de toate, nu-ți denumi podcastul WTF!”. Apoi, actorul a spus despre filmul „În ghearele câinilor”: „Mi-a atins o coardă sensibilă” și a dorit să discute cu Marc Maron ce simte în legătură cu filmul. 

Scuze și autoacuze

„Nu am fost prea explicit în privința filmului. Nu m-am exprimat deloc bine”, a spus Elliott despre primele sale comentarii publice la adresa filmului, formulate în cadrul aceluiași podcast pe 1 martie.

„Am spus lucruri care au rănit niște oameni și mă simt îngrozitor pentru asta. Comunitatea gay a fost incredibilă pentru mine, în toată cariera mea. Și mă refer la întreaga mea carieră, dinainte de a începe să lucrez în acest oraș. Am avut prieteni la fiecare nivel și la fiecare film, de la început și până azi. Îmi pare rău dacă l-am rănit pe vreunul dintre ei și pe oamenii pe care i-am îndrăgit. Și pe oricine altcineva, prin cuvintele pe care le-am folosit”.

Partenera lui Sam Elliott din serialul „1883”, Faith Hill, a vorbit însă, tot cu acest prilej, despre „personajul uimitor” reprezentat de Elliott pe platoul de filmare și despre felul în care el își cere scuze oricărei persoane pe care crede că a jignit-o, „oricare ar fi cauza, fie că a călcat pe cineva pe picior sau a dat jos o pălărie”. Cunoscuta actriță și cântăreață a mai exclamat: „Toți îl iubim pe Sam!”. 

Schimb de replici cu Jane Campion

Comentariul deloc inspirat făcut de Elliott în cadrul podcastului lui Maron a fost ceva de genul: „«În ghearele câinilor» e un western de doi bani, cu trimiteri la homosexualitate”.

Veteranul actor, care a jucat în numeroase westernuri în cariera sa, a comparat cowboy-ii din film cu stripperii de la Chippendales, „care poartă papion și nu prea multe în rest” și care „aleargă cu băieții, fără cămăși”.

Cât despre regizoarea Jane Campion, născută în Noua Zeelandă, care a regizat o poveste americană, el a comentat atunci: „Ce naiba știe această femeie, venită de acolo, despre Vestul american?”

Regizoarea Jane Campion a răspuns, ulterior, comentariilor lui Elliott. „Cred că este cu adevărat trist pentru el faptul că a reușit o tripletă: să demonstreze misoginie, xenofobie și homofobie”, a declarat cineasta pentru Deadline luna trecută. „Nu mi-a plăcut asta. Cred că a fost o cruzime. În plus, el nu este cowboy, este actor”, a adăugat ea. 

Un alt fel de western

În serialul western „1883”, difuzat de Paramount+, Sam Elliott îl joacă pe Shea Brennan, un veteran înrăit din Războiul civil american. El conduce familia Dutton și un grup de imigranți europeni peste graniță. Platforma Paramount+ îl va susține pe Sam Elliott pentru a fi luat în considerare la viitoarele premii Emmy, la categoria Cel mai bun actor, iar serialul „1883” va concura pentru premiul acordat la categoria Cel mai bun serial. Producția nu va reveni, însă, cu un al doilea sezon.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton