Homepage  / Seriale britanice

„Sanditon”, sezonul 2 se poate vedea la BBC First

„Sanditon”, sezonul 2 se poate vedea la BBC First
5

de Mioara Tronaru,

Avem o veste bună pentru fanii care s-au îndrăgostit de serialul britanic „Sanditon” (2019), al cărui prim sezon a fost difuzat la noi de Happy Channel. Cei care vor continuarea o pot vedea la BBC First, care, de miercuri 12 aprilie, de la ora 21.00, difuzează sezonul al doilea. Producția britanică are ca punct de plecare ultima carte, rămasă neterminată, a scriitoarei Jane Austen.

Cam tot ce fusese scris de autoarea romanului „Mândrie și prejudecată” a fost folosit în primul episod al primului sezon și de-acolo scenaristul Andrew Davies a construit restul scenariului.

După un prim sezon care nu a convins prea tare nici publicul, nici critica, se părea că serialul nu va merge mai departe și producătorii chiar au anunțat anularea lui. Între timp, lucrurile s-au schimbat radical, sezonul al doilea din „Sanditon” a avut premiera anul trecut, iar acum e în curs de difuzare la treilea.

În schimb, s-a confirmat vestea că actorul Theo James, care interpreta personajul Sidney Parker în primul sezon, nu se va mai întoarce: „Deși mi-a făcut o plăcere imensă să-l joc pe Sidney, din punctul meu de vedere, povestea lui se încheie așa cum mi-am dorit”, după cum scria Deadline.

SanditonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Au trecut opt luni…

Acțiunea celui de-al doilea sezon se reînnoadă la opt luni de la finalul primului. Orășelul de la malul mării s-a schimbat, devine tot mai popular și se umple de noi personaje, povești de dragoste și intrigi. În plus, sosește aici un regiment de soldați care agită și mai mult spiritele. Charlotte Heywood (Rose Williams) se reîntoarce și ea în Sanditon, de această dată însoțită de sora ei Alison (Rosie Graham). Nici nu ajung bine că fetele câștigă atenția a doi pretendeți, căpitanii Declan Fraser (Frank Blake) și William Carter (Maxim Ays).

Sezonul 2 din „Sanditon” a avut premiera pe ITV în iulie 2022. În afară de Theo James, majoritatea actorilor și-au reluat rolurile. Iar cea mai fericită a fost Rose Williams: „Sunt incredibil de entuziasmată. Sprijinul vostru pentru serial a fost atât de… efectiv! Abia aștept să intru iar în pielea lui Charlotte”, a scris actrița pe Twitter, preluată de radiotimes.com.

Și așa cum promite și sinopsisul, vor fi și o întreagă serie nouă de personaje, printre care enigmaticul artist Charles Lockhart (Alexander Vlahos) sau colonelul Francis Lennox (Tom Weston-Jones).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton