Homepage  / Televiziune

Săptămâna aceasta se termină „Secretele de la palat”. Ce serial coreean va difuza TVR 1 în locul lui

Săptămâna aceasta se termină „Secretele de la palat”. Ce serial coreean va difuza TVR 1 în locul lui

de Mioara Tronaru,

Pentru că miercuri, 3 noiembrie, și joi, 4 noiembrie, pe tronsonul orar al serialului coreean de la TVR 1, vor fi difuzate în direct două meciuri de handbal, drama istorică „Secretele de la palat”, în original „The Great Queen Seondeok” (2009) va ajunge la final vineri, 5 noiembrie.

Astfel că abia vineri, de la ora 18.15, vom afla cum se va termina povestea ajungerii pe tronul regatului Silla, unul dintre cele trei regate ale Coreei, a reginei Seondeok, care a guvernat între 632-647.

De luni, 8 noiembrie, va intra în grila televiziunii naționale serialul „Pictorul de la curte”, în original „Painter of the Wind” (2008), care-a mai fost difuzat de TVR 1.

Primul episod, din cele 20, va fi pe post luni, 8 noiembrie, de la ora 18.10, și va fi difuzat pe același tronson orar, de luni până vineri, în cazul în care nu vor mai fi alte transmisiuni directe.

„Pictorul de la curte”

Serialul este adaptarea unei cărți care are la bază o teorie nevalidată de cercetările istorice: aceea că pictorul din secolul al XVIII-lea Shin Yun-bok, despre a cărui viață nu se știu foarte multe lucruri, ar fi fost de fapt o femeie deghizată în bărbat.

Pictorul de la curte, serial coreean TVR1

Povestea serialului începe în 1770, când Kim Hong-do (Shin-yang Park), membru de vază al Academiei de Pictură din regatul Joseon, descoperă în tânărul Shin Yun-bok (Moon Geun-young) un mare talent şi îi devine mentor, încercând să-l protejeze de intrigile de la curte. Amândoi devin „ochii” regelui Jungjo, căruia îi prezintă realitatea oamenilor simpli.

Regele le încredinţează o misiune importantă: să găsească portretul dispărut al tatălui său, pictat cu zece ani în urmă de către un alt membru al Academiei, care fusese ucis după aceea.

Kim şi Shin pornesc pe urmele tabloului, înfruntând multe primejdii, iar în decursul investigaţiei, un alt secret iese la iveală: Shin Yun-bok este, în realitate, o tânără care s-a deghizat în bărbat ca să poată fi acceptată în Academia de Pictură.

Serialul „Pictorul de la curte” are două premii, ambele pentru Moon Geun-young (unul la Baek Sang Art Awards și unul la Seoul International Drama Awards) și alte trei nominalizări.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton