Homepage  / Vedete / Vedete străine

Sarah Snook, din serialul HBO „Succesiunea”, va juca în ecranizarea ultimului roman semnat de Jane Austen

Sarah Snook, din serialul HBO „Succesiunea”, va juca în ecranizarea ultimului roman semnat de Jane Austen

de Redactia Tvmania

Sarah Snook (33 de ani), foarte apreciată pentru rolul lui Shiv Roy din serialul HBO „Succesiunea”, care i-a adus și o nominalizare la Emmy anul acesta, va juca în ecranizarea ultimului roman semnat de Jane Austen, „Persuasiune”, informează townandcountrymag.com. 

„Persuasiune” este ultimul roman finalizat de Jane Austen și a fost publicat postum, în anul 1817, la șase luni după moartea scriitoarei. Eroina sa, Anne Elliot (jucată de Sarah Snook), este o englezoaică de 27 de ani nevoită să se mute împreună cu familia la Bath pentru a scăpa de datorii. După ce familia ei își închiriază casa amiralului Croft și soției lui, Anne are prilejul să-l reîntâlnească pe fratele acesteia, căpitanul de marină Frederick Wentworth, proaspăt întors de la război. Anne fusese logodită cu Frederick în 1806, în urmă cu șapte ani, și continuă să îl iubească, dar acum el pare să aibă o nouă iubită. La rândul ei, Anne e curtată de un văr, Elliot, iar căsătoria cu el ar ajuta-o să redevină stăpâna casei în care a copilărit. 

Deși a inspirat piese de teatru și producții de televiziune, romanul „Persuasiune”, ultima scriere completă a lui Jane Austen, a fost deseori trecută cu vederea în comparație cu volume precum „Mândrie și prejudecată” sau „Emma”, aduse pe ecran cu mult mai mult răsunet. Varianta de față va fi produsă de Searchlight Pictures și regizată de Mahalia Belo (laureată cu BAFTA pentru filmul „Ellen”, din 2017), iar scenariul va fi scris de dramaturgul britanic Jessica Swale. Data lansării încă nu a fost anunțată. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton