Homepage  / Televiziune

Sava Negrean Brudașcu, despre cum au păcălit moartea părinții ei, la „Reţeaua de Idoli”. „M-au vândut la naștere”

Sava Negrean Brudașcu, despre cum au păcălit moartea părinții ei, la „Reţeaua de Idoli”. „M-au vândut la naștere”

de Roxana Mirea,

Invitata Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli” în ediţia de luni, 24 octombrie, de la ora 20:00, la TVR 2, a fost născută în inima Transilvaniei, în satul Buciumi. Încă de la naştere, destinul pare să fi fost scris de o mâna divină pentru interpreta de muzică populară Sava Negrean Brudașcu.

Sava Negrean Brudașcu, la „Reţeaua de Idoli”: „M-au vândut la naştere”

Lansată în lumea cântecului popular pe când era deja studentă la Filologie, odată cu participarea la emisiunea-concurs organizată de Televiziunea Română „Floarea din Grădină”, a urmat o carieră artistică de succes. Melodii precum „Doamne, ocrotește-i pe români!”, „A plecat moțu’ din țară”, de dragoste, de cătănie, balade, doine sau romanţe au propulsat-o între cei mai apreciaţi interpreţi din zona tradiţiilor. Albumul „Dorul meu și dragostea” i-a adus şi recunoaşterea oficială, trofeul „Discul de Aur”.

Povestea de viață a interpretei Sava Negrean Brudașcu este impresionantă. A avut șapte frați și toți au murit la vârste fragede. Familia a crezut că e vorba despre un blestem, așa că, după naștere, părinții au „vândut-o” unor vecini care nu aveau fete, ca să păcălească moartea. Pe aceeaşi idee a primit şi nume de băiat.

Teama că şi eu aş putea să plec alături de fraţii mei i-a făcut să încerce mai multe lucruri ca să păcălească moartea. Şi printre astea a fost faptul că m-au „vândut” la naştere şi mi-au pus acest nume de Sava, neîntâlnit la fete, la femei”, a povestit Sava Negrean Brudașcu la „Reţeaua de Idoli”.

Sava Negrean Brudașcu, despre cum părinții ei au păcălit moartea

Irina Păcurariu: V-au vândut simbolic, adică v-au dat cuiva din familie sau din vecini…

Sava Negrean Brudașcu: Sigur… A strigat moaşa: „avem o fetiţă şi nu avem nevoie de ea, vrem s-o vindem!” Şi atunci au venit mai mulţi să mă ia.

Irina Păcurariu: Este asta o practică? A fost soluţia părinţilor?

Sava Negrean Brudașcu: Da, nu s-a mai întâmplat nici înainte şi nici după aceea… Nu e un ritual… Au încercat tot ceea ce au auzit în lumea aceasta că ar putea merge, doar să le trăiască copilul nou-născut”, a povestit solista de muzică populară la „Reţeaua de Idoli”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton