Modifica setarile cookie
Homepage  / Netflix

Scandalul Netflix privind filmul cu Ana de Armas în rolul lui Marilyn Monroe, lămurit de regizorul filmului

de Andreea Hentea,

Andrew Dominik, regizorul așteptatului film „Blonde”, cu Ana de Armas în rolul legendarei Marilyn Monroe, a clarificat zvonurile numeroase care au circulat cu privire la filmul său și la așa-zisele sale conflicte cu platforma Netflix, care îl va difuza, scrie variety.com

Andrew Dominik a abordat, în sfârșit, zvonurile despre mult așteptata dramă „Blonde”, care o va avea ca eroină pe Marilyn Monroe (Ana de Armas).

Filmul este inspirat de romanul celebrei scriitoare americane Joyce Carol Oates, publicat în anul 2000. Cartea reprezintă o construcție imaginară a vieții lăuntrice a lui Marilyn Monroe, despre care autoarea a insistat că „este o operă de ficțiune și nu trebuie privită ca o biografie”. 

De câteva luni au început să circule zvonuri despre presupuse dispute între Andrew Dominik și Netflix cu privire la ultima versiune a filmului. Regizorul a confirmat pentru publicația ScreenDaily intenția sa de a face un film cu ratingul NC-17 și a numit toate conflictele provocate de acest lucru „un morman de porcării”.

„Nu e un film pentru oricine”, a spus regizorul. „Dacă publicului nu îi place, asta este problema lui. Nu e un film pentru audiență generală”, și-a caracterizat cineastul viitorul film. El a mai adăugat: „Și da, este un film cu rating NC-17 despre Marilyn Monroe, dar asta e ce s-ar vrea, nu? Oamenii vor să meargă să vadă versiunea NC-17 a poveștii lui Marilyn”. NC-17 înseamnă film nerecomandat tinerilor sub 17 ani și reprezintă cea mai restrictivă clasificare emisă de Asociația Cineaștilor din America. 

Câteva momente din culise

Andrew Dominik, cunoscut pentru filme precum „Asasinarea lui Jesse James de către lașul Robert Ford” / „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” (2007) și „Ucide-i cu tandrețe” / „Killing Them Softly” (2012) a filmat pelicula „Blonde” în 2019 și a pus sub lacăt versiunea finală.

Ulterior, adică în 2021, potrivit regizorului, Neflix „a insistat” să o aducă pe Jennifer Lame (editorul filmelor „Moștenire diabolică”, „Poveste despre căsnicie” și „Tenet”) să elimine „scenele excesive” ale filmului. Andrew Dominik a respins speculațiile cu privire la anumite exagerări, pe care le-a numit „hilare”, dar a confirmat faptul că filmul cuprinde o scenă de viol, așa cum este descrisă în romanul lui Joyce Carol Oates.

Un alt zvon care a circulat despre „Blonde” a fost acela că replicile Anei de Armas ar fi necesitat o reînregistrare audio consistentă, deoarece accentul ei era inadecvat. Dominik a declarat pentru ScreenDaily că s-a lucrat, într-adevăr, intens ca actrița să „pară americană”, dar a subliniat și că Ana de Armas „este de-a dreptul uimitoare” și că „nimeni nu se va putea plânge de interpretarea ei”. Ana de Armas declarase și ea anterior, pentru The Times, că a petrecut nouă luni doar perfecționându-și accentul lui Marilyn Monroe. 

În concluzie, Andrew Dominik a adăugat că „are doar recunoștință față de Netflix”, menționând că platforma de streaming i-a susținut filmul, chiar dacă a avut unele probleme cu conținutul său. Regizorul a mai spus: „Este mult mai ușor să susții lucrurile când îți plac cu totul și mult mai greu când există și părți cu care nu ești de acord”. 

Netflix nu a anunțat încă data exactă de lansare a filmului „Blonde”, dar acesta figurează în agenda oficială a lansărilor prevăzute pentru anul 2022. Andrew Dominik speră, totodată, că „Blonde” va avea premiera mondială anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te