Homepage  / Netflix

„Regele ciocolatei” vine la Netflix. Tot ce trebuie să știi despre reality-show-ul „Școala de ciocolată”

„Regele ciocolatei” vine la Netflix. Tot ce trebuie să știi despre reality-show-ul „Școala de ciocolată”

de Andreea Hentea,

Intrat recent pe Netflix, reality-show-ul „Școala de ciocolată” nu se adresează doar împătimiților celebrului deliciu culinar, ci tuturor firilor creative. În primul sezon, opt concurenți se luptă să-l impresioneze pe faimosul ciocolatier Amaury Guichon, renumit pentru creațiile sale uluitoare.  

Cei care au văzut măcar câteva dintre creațiile lui Amaury Guichon sunt cuceriți pe loc de talentul său remarcabil, care i-a adus supranumele de „regele ciocolatei”.

Chef Amaury Guichon

Tânărul, care pare mai curând o vedetă de film, este un magician al ciocolatei, care sculptează cu măiestrie în delicioasa pastă dulce, uimind întreaga lume prin creațiile sale.

Nu e de mirare că acest nou reality-show, intitulat „Școala de ciocolată”, în care Amaury Guichon jurizează opt concurenți, este așteptat cu sufletul la gură de fanii ciocolateriei și patiseriei de înaltă clasă, dar și de toți spectatorii care caută creativitate, ingeniozitate și fair play în producțiile pe care le văd.

Capabil să creeze construcții uluitoare, să reproducă vietăți marine, păsări Phoenix, zeități sau dragoni și, practic, orice creaturi din serialele de mare succes ale lumii, Amaury Guichon transformă ciocolata în artă cu o pasiune fără limite.

SCHOOL OF CHOCOLATE / Netflix © 2021

Patiser francez de nivel internațional, renumit pentru munca sa la celebra patiserie „Jean Philippe” din Las Vegas, Amaury Guichon este recunoscut pentru creațiile sale mai apropiate de artă decât de gastronomie.

Născut pe 15 martie 1991 în Franța, acesta se numără printre chefii de elită ai lumii. De altfel, Amaury Guichon declara într-un interviu pentru Delish că, deși pasiunea lui pentru patiserie și ciocolată s-a dezvoltat în timp, în prezent ea a devenit vitală pentru munca sa. „Cred că ceea ce fac poate fi realizat doar cu ciocolată”, a adăugat el.

Amaury Guichon și-a început cariera la vârsta de 14 ani, studiind la renumita L’École Hôtelière Savoie Léman și s-a concentrat inițial pe dobândirea abilităților gastronomice generale.

SCHOOL OF CHOCOLATE / Netflix © 2021

Curând, a realizat însă că trebuie să-și cultive pasiunea de patiser și a decis să-și continue studiile la Colegiul Wolfsburg din Germania, în 2007.

El s-a specializat în patiserie timp de doi ani și a început să câștige premii chiar și în timpul studiilor. Viitorul său a fost hotărât însă de sculpturile impresionante în ciocolată, postate mereu pe Facebook, care au uimit lumea.

Ulterior, Amaury Guichon s-a concentrat pe ciocolată la celebra casă Lenôtre din Paris, unde a primit titlul de „Cel mai bun ucenic al Franței”.

În 2013, el s-a numărat printre concurenții reality-show-ului francez numit „Cine va fi următorul mare patiser?”, menit să evidențieze cei mai talentați tineri patiseri.

În cadrul său, Amaury Guichon i-a avut ca mentori pe câțiva dintre cei mai renumiți patiseri din Franța și din lume, printre care Christophe Michalak, Christophe Adam, Pierre Marcolini sau Philippe Urraca.

Concurenți în caruselul emoțiilor

În cadrul concursului difuzat de Netflix, opt patiseri și ciocolatieri de top se întrec la „Școala de ciocolată” pentru un premiu amețitor, care le poate schimba viața, dar și pentru a-și desăvârși experiența.

Printre probele de concurs pe care le susțin Juan, Thiago, Amanda, Daniel, Cedrick, Stephanie, Melissa și Tyricia se află abordarea unor teme inspirate din natură, cu untul de cacao ca element central, construirea unor edificii arhitecturale compuse integral din ciocolată ori confecționarea unor obiecte cotidiene (precum căni, creioane sau pungi de cafea) tot din ciocolată exclusiv.

SCHOOL OF CHOCOLATE / Netflix © 2021

Acestea trebuie realizate fără matrițele obișnuite și este obligatoriu să creeze iluzia realității, fiecare probă fiind susținută, evident, contracronometru.

O altă probă din acest uluitor concurs este modificarea gusturilor, cu imitarea aspectului vizual, în preparate sărate sau picante care să aibă în structură doar elemente dulci.

La finalul celor opt episoade, după o competiție dură în care rivalizează competențele, experiența, dar și orgoliile, un singur elev va ajunge să fie pe primul loc, ceea ce îi va aduce o recompensă cu adevărat extraordinară.

La fiecare probă din concurs, chef Amaury Guichon arbitrează totul imperturbabil și extrem de exigent, dar în același timp cu o eleganță, un tact și o diplomație care ar trebui să guverneze orice competiție de acest fel.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton