Homepage  / HBO

Scriitorul George R. R. Martin pregătește un alt final pentru seria de cărți care a inspirat „Urzeala tronurilor”

Scriitorul George R. R. Martin pregătește un alt final pentru seria de cărți care a inspirat „Urzeala tronurilor”

de Redactia Tvmania

Au trecut deja doi ani de când serialul-fenomen „Urzeala tronurilor” s-a încheiat la HBO, dar scriitorul George R.R. Martin -  a cărui serie literară „Cântec de gheață și foc” a inspirat ecranizarea – nu dă semne că se grăbește cu cărțile.

Totuși, într-un nou interviu, George R.R. Martin a declarat că cele două cărți finale mult așteptate vor aduce un sfârșit diferit poveștii, față de cum s-a întâmplat în serialul terminat în primăvara lui 2019. Atunci, finalul – în care Daenerys Targaryen înnebunește și e omorâtă de Jon Snow – i-a dezamăgit crunt pe fani, care au făcut chiar petiții pentru a se filma un alt sfârșit.

 

 

Într-un interviu recent pentru WTTW Chicago, R.R Martin a spus că volumul, neterminat încă, „The Winds of Winter” și cartea finală, fără titlu (despre care se zvonește că se va numi „A Dream of Spring”) vor merge într-o „direcție [oarecum] diferită” decât cea a serialului HBO.

Scriitorul a spus că o parte din vina legată de felul în care s-a terminat serialul îi aparține, pentru că blocajul lui la scris i-a lăsat pe scenariști fără o plasă de siguranță și cu o presiune suplimentară. 

„Cea mai mare problemă a mea a fost că atunci când au început seria, aveam deja patru cărți tipărite, iar a cincea a apărut chiar la începutul seriei, în 2011. Am avut scrise cinci cărți și acestea sunt cărți gigantice, după cum știți. Dar nu am crezut niciodată că mă vor ajunge din urmă cu filmările, dar uite că au făcut-o. M-au ajuns din urmă și m-au trecut”, a spus Martin.

„Asta a făcut situația puțin ciudată, pentru că acum serialul era înaintea mea și serialul mergea în direcții oarecum diferite. Încă lucrez la carte, dar veți vedea sfârșitul când cartea va fi tipărită.”

R.R. Martin nu a dat însă și o dată desre când anume va termina seria de cărți. „Nu voi face predicții cu privire la momentul când voi termina de scris”, a spus Martin. „Tot ce voi spune este că sunt încrezător.”

 

Astăzi la TV:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton