Homepage  / Vedete / Vedete străine

Se filmează deja un documentar dedicat regretatului Sidney Poitier. Oprah Winfrey va fi producător executiv

Se filmează deja un documentar dedicat regretatului Sidney Poitier. Oprah Winfrey va fi producător executiv

de Andreea Hentea,

Platforma Apple se află în mijlocul filmărilor unui documentar despre marele actor Sidney Poitier, dispărut pe 6 ianuarie. Oprah Winfrey va fi producător executiv, iar Reginald Hudlin va regiza documentarul despre legendarul actor, scrie deadline.com.


Primul afro-american din istorie premiat cu un Oscar, Sidney Poitier a încetat din viață pe 6 ianuarie, la vârsta de 94 de ani. Cu o prezență impresionantă pe ecran, o distincție și o demnitate aparte, Sidney Poitier a fost unul dintre cei mai mari actori ai lumii, dar și un neobosit activist împotriva sărăciei, analfabetismului și, mai ales, împotriva rasismului.

A fost nominalizat la Oscar în 1958, pentru neuitatul film „Lanțul” / „The Defiant Ones”, regizat de Stanley Kramer, care i-a adus Globul de Aur în același an. Filmul „Crinii câmpului” / „Lilies of the Field” (1963), regizat de Ralph Nelson, i-a adus lui Sidney Poitier, în anul următor, primul Oscar câștigat vreodată de un actor afro-american. Aveau să treacă 38 de ani până în 2002, când Denzel Washington (mare admirator al lui Sidney Poitier) avea să fie al doilea actor afro-american care câștiga statueta, pentru rolul principal din „Zi de instrucție” / „Training Day” (2001). În aceeași noapte a Oscarurilor, Sidney Poitier era recompensat de către Academia Americană de Film cu un Oscar onorific, pentru întreaga sa carieră.

O producție realizată în mare secret

Sidney Poitier, care ne-a oferit interpretări memorabile într-o mulțime de filme devenite clasice, precum „Lanțul”, „Domnului profesor cu dragoste”, „În arșița nopții” sau „Ghici cine vine la cină”, va fi protagonistul unei producții originale realizate de către platforma Apple, care se află deja în lucru. Filmul documentar regizat de Reginald Hudlin o va avea ca producător executiv pe Oprah Winfrey, prin compania sa, Harpo Productions și Network Entertainment.

Producția filmului a început în mare secret, acum mai mult de un an. Filmul ambiționează să documenteze în profunzime viața marelui actor, beneficiind de participarea unora dintre membrii numeroasei familii a actorului. Documentarul va fi lansat pe platforma Apple.

Marele actor a fost însurat între 1950 și 1965 cu Juanita Hardy, cu care a avut patru copii, apoi cu actrița Joanna Shimkus (cu care a avut doi copii), din 1976 până la moartea sa. Regretatul actor a avut opt nepoți și trei strănepoți.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton