Homepage  / Seriale / Seriale americane

Se întoarce Dexter! Serialul cu Michael C. Hall în rolul popularului criminal în serie revine la toamnă!

Se întoarce Dexter! Serialul cu Michael C. Hall în rolul popularului criminal în serie revine la toamnă!
5

de Redactia Tvmania

La 8 ani de la finalul serialului „Dexter”, Showtime îl reactivează pe criminalul în serie interpretat de Michael C. Hall, într-un sezon care va avea 10 episoade și ar urma să fie lansat la toamnă.

„Dexter”, serialul despre „cel mai îndrăgit criminal în serie din America”, a fost lansat de Showtime în 2006 și a avut opt sezoane, ultimul episod al producției fiind difuzat în septembrie 2013. Dar, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor seriale cu armate de fani („Lost”, „Urzeala tronurilor”, ca să dăm doar două exemple), aceștia nu au fost prea încântați de final, asta ca să folosim eufemisme.

„Dexter merita mai mult” a fost atunci un laitmotiv al presei de specialitate. Însuși Michal C. Hall, actorul din rolul titular, lăudat pentru o partitură care i-a adus un Glob de Aur și numeroase alte nominalizări la galele de specialitate, declara recent într-un interviu pentru Daily Beast:

„Oamenii au considerat nesatisfăcător felul în care s-a terminat povestea. Inclusiv eu fac parte din grupul celor care s-au întrebat „Ce naiba s-a întâmplat cu tipul ăsta?!”.

Se întâmplă rar, dar de data asta, Showtime și Michael C. Hall au fost pe aceeași lungime de undă. În octombrie 2020, șeful Showtime anunța: „Dexter” este un serial special, atât datorită milioanelor sale de fani, dar și pentru că ne-a făcut cunoscuți acum mulți ani”, explicând că au acceptat să reia povestea, după îndelungi discuții și negocieri, doar pentru că au găsit o continuare care merită să fie spusă fanilor.

Astfel, Dexter Morgan, ziua legist specializat în sânge la poliția din Miami, noaptea criminal în serie, se va întoarce într-o serie limitată, de 10 episoade. Între timp, s-au alăturat proiectului directorul creativ al serialului, Clyde Phillips, dar și regizorul Marcos Siega, ambii în echipa de început de la „Dexter”. În momentul de față, filmările sunt în plină desfășurare și, dacă totul merge conform planurilor, acest sezon 9 ar trebui lansat la toamnă.

Ce știm despre poveste

În ultimul episod al serialului, cel din 2013, Dexter îi trimite pe Hannah (Yvonne Strahovski, devenită între timp celebră pentru „Povestea slujitoarei”) și pe băiețelul lui, Harrison, în Argentina, iar el își înscenează moartea, pentru a reapărea apoi la mii de kilometri distanță, în statul Oregon, unde se dă drept… tăietor de lemne.

Noile episoade, scrie Collider, nu vor rescrie finalul, ci ni-l vor arăta pe Dexter Morgan în prezent, la aprope 10 ani de la evenimentele de atunci. Despre poveste nu se știu multe detalii, dar Screenrant informa în februarie că echipa filma atunci pe lângă niște mine părăsite. Ceea ce e aproape echivalent cu a anunța că Dexter își pune iar la bătaie talentele speciale.

Cine face parte din distribuție

În afară de Michael C. Hall, în distribuția noilor episoade nu a fost anunțat până acum vreun actor din vechea gardă – nici măcar mai sus-pomenita Yvonne Strahovski, deși ar fi interesant de aflat ce mai fac ea și mai ales Harrison, băiețelul lui Dexter (așchia nu sare departe de trunchi?!).

Se știe însă că locul desfășurării acțiunii este orășelul fictiv Iron Lake, din statul New York, și că personajul negativ principal va fi interpretat de Clancy Brown („Închisoarea îngerilor”). Acesta va fi Kurt Caldwell, cel mai puternic tip din zonă, popular și generos, pe care însă nu ai voie să-l superi în vreun fel.

Vor mai apărea în sezonul 9 Jamie Chung („Lovecraft Country”, „Gotham”), în rolul gazdei unui podcast despre crime adevărate, Julia Jones („Saga Amurg”), șefa poliției locale, dar și Alano Miller („Jane, mama virgină”), polițist și profesor de sport la liceu.

Alano MillerIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Foto: https://www.instagram.com/alanomiller/, Hepta, Twitter

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton