Homepage  / Articole

Se poartă basmele ecranizate

Se poartă basmele ecranizate

de Redactia Tvmania

Pe 8 aprilie se lansează în cinematografele noastre „Scufiţa roşie”, film inspirat de basmul omonim al fraţilor Grimm. Moda poveştilor aduse pe marele ecran e în floare în Cetatea Filmului american (după ce „Alice în Ţara Minunilor” a strâns bani buni în 2010), unde nu mai puţin de şapte pelicule inspirate de basme celebre sunt în lucru.

Recent, tânăra actriţă Hailee Steinfeld (foto, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Adevăratul curaj”) a semnat contractul pentru un rol în „Sleeping Beauty”, anunţă deadline.com. Pelicula pleacă de la povestea Frumoasei din Pădurea Adormită şi înfăţişează totul din perspectiva eroinei: după ce adoarme, aceasta e nevoită să scape din lumea viselor prin propriile puteri. Dar basmul va mai fi adaptat şi în „Maleficent” (versiunea Disney, care ar putea fi regizată de Tim Burton şi în care Angelina Jolie şi-ar dori să fie zâna cea rea).

Cât despre Albă ca Zăpada, ea e subiectul a două viitoare proiecte: se lucrează  la „Snow White and the Hunstman” (cu Kristen Stewart şi Charlize Theron, în care i s-a oferit un rol lui Hugh Jackman) şi, în paralel, la „The Brothers Grimm: Snow White” (cu Julia Roberts, Lily Collins – fiica lui Phil Collins şi Armie Hammer – din „Reţeaua de socializare”). „Hansel & Gretel: Witch Hunters” (care continuă povestea fraţilor de basm, acum oameni în toată firea) îi va avea în distribuţie pe Jeremy Renner şi Gemma Arterton, „Peter Pan” (cu Channing Tatum) e şi el în lucru, iar în „Oz: The Great and Powerful” îl vom vedea pe James Franco în rol principal.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton