Homepage  / Cinema

Se pregătește un nou film din franciza „Star Trek”

Se pregătește un nou film din franciza „Star Trek”

de Andreea Hentea,

Distribuția seriei inspirate de longevivul serial „Star Trek”, în frunte cu Chris Pine și Zachary Quinto, revine pentru un al patrulea film, scrie variety.com.

Un nou film din franciza „Star Trek” e în pregătire

Studiourile Paramount au început negocierile pentru atragerea unor vedete din filmele francizei „Star Trek”, precum Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, John Cho și Simon Pegg, într-o nouă aventură pe nava S.S. Enterprise.

Viitorul film urmează să fie al patrulea lungmetraj din venerabila franciză SF .

Anunțul a fost făcut de cunoscutul scenarist, producător și regizor J.J. Abrams în cadrul unui eveniment organizat de studiourile Paramount pe 15 februarie.

„Suntem încântați să vă anunțăm că lucrăm din greu la un nou film «Star Trek». Va fi realizat până la sfârșitul anului. Acesta va include distribuția originală, dar va avea și câteva personaje noi. Despre care credem că vor fi foarte amuzante și emoționante. Vrem să ducem «Star Trek» în zone pe care nu le-ați mai văzut niciodată”, a spus Abrams. „Suntem încântați de acest film. Avem o mulțime de povești noi, care credem că vor fi cu adevărat interesante, așa că abia aștept să vedeți ce v-am pregătit. Dar, până atunci, viață lungă și prosperitate!”, a adăugat acesta.

Aventurile echipei originale a filmelor

Cei șase actori au intrat pentru întâia oară în emblematicele roluri ale eroilor din „Star Trek” – căpitanul James T. Kirk, Spock, Uhura, Bones, Sulu și Scotty – în „Star Trek: Un nou început” / „Star Trek” (2009), regizat de J.J. Abrams. Filmul de atunci a resetat cronologia „Star Trek” și a redeschis posibilitatea multor continuări. Actorii s-au întors în filmul „Star Trek: În întuneric” / „Star Trek Into Darkness” (2013), regizat tot de J.J. Abrams, apoi în „Star Trek. Dincolo de infinit!” / „Star Trek Beyond” (2016), regizat de Justin Lin.

Noul proiect, „Untitled Star Trek Sequel”, va fi produs de J.J. Abrams, prin compania sa, Bad Robot. Regia va fi semnată de Matt Shakman („WandaVision”), iar scenariul va fi scris de Lindsey Beer („Sierra Burgess Is a Loser”) și Geneva Robertson-Dworet („Captain Marvel”), pornind de la povestea originală creată de Gene Roddenberry.

Un proiect mereu amânat și reluat

Paramount a mai fost pe punctul de a strânge laolaltă distribuția în 2018. Atunci, regizoarea britanică S.J. Clarkson („Jessica Jones”) s-a angajat să regizeze o continuare care i-ar fi adus împreună pe căpitanul James T. Kirk (Chris Pine) și pe regretatul său tată, George Kirk, interpretat de Chris Hemsworth în „Star Trek: Un nou început” (2009). Acest film nu s-a materializat însă niciodată. Motivul? Studiourile Paramount nu au putut încheia un acord cu Chris Pine și Chris Hemsworth.

Unele voci din interior spun că, de atunci încoace, studiourile au făcut cercetări intense de piață pentru a determina interesul publicului față de întoarcerea distribuției, având în vedere perioada lungă de așteptare dintre „Star Trek. Dincolo de infinit!” / „Star Trek Beyond” (2016) – care n-a avut încasările scontate de Paramount – și un nou film din franciza „Star Trek”. Directorii studiourilor au observat că există, încă, un entuziasm substanțial al publicului pentru eroii jucați de Pine, Quinto și restul distribuției, așa că sunt cu adevărat interesați să resusciteze povestea.

Quentin Tarantino a avut în vedere un scenariu „Star Trek”

Studiourile Paramount au încercat și alte căi de explorare a poveștii, dar nici una nu a dat roade. La un moment dat, chiar Quentin Tarantino a avut în vedere un scenariu „Star Trek”, pe care îl urmărea, deopotrivă, Mark L. Smith, scenaristul filmului „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” (2015).

Apoi, la sfârșitul anului 2019, studiourile Paramount au apelat la Noah Hawley, creatorul „Fargo” și „Legion”, pentru a scrie și regiza un film „Star Trek”, pe care Hawley l-ar fi vrut cu actori și personaje noi. Când Emma Watts a devenit însă președinte al Paramount Motion Picture Group, s-a oprit toată dezvoltarea respectivului proiect. Atunci s-a dorit elaborarea unui plan cu totul nou pentru franciza „Star Trek”, considerată una dintre bijuteriile coroanei pentru Paramount. Odată cu plecarea lui Watts de la Paramount, în septembrie, filmul „Star Trek” a căpătat o altă direcție. Era inclus un scenariu al Kalindei Vazquez, scenaristă și co-producător executiv al serialului „Fear the Walking Dead”.

Vedetele au agende încărcate

Noul proiect de refacere a distribuției „Star Trek” din 2009 este însă un proiect provocator, dat fiind programul încărcat al tuturor actorilor implicați.

Chris Pine a jucat în franciza „Wonder Woman” și va apărea, de asemenea, în thrillerul Oliviei Wilde „Don’t Worry Darling” și în filmul „Violence of Action”.

Zachary Quinto a fost titularul seriei AMC „NOS4A2” și a jucat în montarea pe Broadway a spectacolului „The Boys in the Band”, dar și versiunea sa pentru ecran, filmul Netflix din 2020.

Zoe Saldana a apărut în rolul Gamora din mai multe filme ale studiourilor Marvel, printre care „Gardienii galaxiei Vol. 2” (2017) și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” (2019). Anul acesta o vom vedea în „Avatar 2”, iar anul viitor în „Guardians of the Galaxy Vol. 3” în 2023.

Karl Urban a apărut în „Thor: Ragnarok” (2017) și va relua rolul lui Billy Butcher în sezonul 3 al serialului Amazon „The Boys”, în această vară.

John Cho a jucat în apreciatele filme independente „Columbus” și „Searching” și a jucat în adaptarea live-action a serialului anime „Cowboy Bebop”, realizată de Netflix.

La rândul lui, îndrăgitul Simon Pegg a jucat alături de Nick Frost în serialul Amazon „Truth Seekers”, o comedie horror, iar nu peste mult timp îl vom revedea în rolul cunoscutului Benji Dunn din „Mission: Impossible 7”.

Singurul membru al distribuției din 2009 care nu se va putea alătura noului proiect este regretatul Anton Yelchin (care l-a jucat pe Pavel Chekov), dispărut la 27 de ani, în 2016, în urma unui accident bizar, fiind călcat de propriul autoturism, parcat necorespunzător. Se întâmpla chiar cu o lună înainte de premiera filmului „Star Trek. Dincolo de infinit!” / „Star Trek Beyond”, care a avut loc în cadrul Comic Con din San Diego. Atunci, întreaga distribuție, echipa filmului și invitații au păstrat un moment de reculegere ca omagiu față de regretatul actor.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton