Homepage  / Vedete / Vedete străine

Se uită sau nu se uită George R.R. Martin la „Urzeala tronurilor”? Ce declarații a mai făcut scriitorul

Se uită sau nu se uită George R.R. Martin la „Urzeala tronurilor”? Ce declarații a mai făcut scriitorul

de Redactia Tvmania

Răspunsul corect este: Da, George R.R. Martin se uită la „Urzeala tronurilor”.

Povestea acestei nelămuriri este așa: întors acasă dintr-un turneu care a durat câteva săptămâni, scriitorul seriei „Cântec de gheață și foc”, după care a fost adaptat pentru televiziune serialui „Urzeala tronurilor” / „Game of Thrones”, a aflat cu surprindere din presă (printre care și „New York Post”) că nu se uită la serialul de la HBO. Cuvânt cu cuvânt, într-un interviu, George R.R. Martin spune: „Nu mă uit la «Urzeala tronurilor»”.

Așa se face că autorul seriei de cărți cu aventuri fantastice din Westeros a dat o desmințire în „Entertainment Weekly”, unde presupune că poate a fost vorba de vreo traducere greșită, el ar fi spus numai că nu prea a avut timp în ultima vreme în general să se uite la televizor, nici vorbă că nu s-ar uita la serial.

 

Pentru metro.us, George R. R. Martin a dat mai multe declarații despre seria de cărți și despre serial:

 

Vom avea două povești diferite:

„Cărțile și serialul tv merg pe drumuri separate. La televizor, personajele au murit și-n dreapta și-n stânga. Vreo 20 din cei morți pe micile ecrane sunt vii la mine și vor apărea în cărți”.

                                                                           

Scrie la fel de repede sau de încet, cum vă place J:

„Să știți că nu scriu mai încet ca la început. Am muncit șase ani la prima carte și patru la a doua. Vitejii care lansează câte-o carte în fiecare an nu scriu cărți atât de mari. Nu au 1.500 de pagini ca mine, ci, de exemplu, 500. În altă ordine de idei, să știți că nu întineresc. Iar bătrânețea nu vine la pachet cu vreo boabă de entuziasm”.

 

Nicio alegorie:

„Cele Șapte Regate încearcă să se unească împotriva inamicului comun – Umblătorii Albi, dar asta nu este o alegorie. Dacă aș fi vrut să scriu despre lumea reală, aș fi făcut-o”.

 

Sunt amuzanți fanii, dar nu-și caută inspirația pe forumuri:

„Am suficiente idei. J Unele teorii ale fanilor sunt grotești, altele uluitoare. Dar și-ntr-un caz și-n celălalt nu duc nicăieri. Și în niciun caz nu voi răspunde vreunui fan: «da, o să fac fix așa cum spui tu». În schimb, îmi place foarte mult să mă întâlnesc cu fanii”.

 

S-ar putea face un film:

„Da, m-au întrebat despre o posibilă adaptare pentru marele ecran. S-ar putea face un film sau trei”.

 

Cu cine seamă? Inițial a declarat că din toate personajele se simte cel mai aproape de Tyrion Lannister:

Dar, semăn mai mult cu Samwell Tarly”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton