Homepage  / Vedete / Vedete străine

Selena Gomez a fost diagnosticată cu tulburare bipolară

Selena Gomez a fost diagnosticată cu tulburare bipolară

de Redactia Tvmania

Îndrăgita Selena Gomez a vorbit deschis pentru întâia oară despre diagnosticarea sa cu tulburare bipolară și despre stările prin care a trecut. 

Conform independent.co.uk, într-o discuție live pe Instagram pe care a avut-o cu Miley Cyrus, în cadrul seriei de conversații intitulate „Bright Minded”, Selena a descris starea ei de sănătate reală.

Întrebată cum se simte în aceste timpuri de criză, Selena Gomez a povestit că a fost diagnosticată recent cu sindromul de tulburare bipolară, după o evaluare făcută la un spital din Boston, adăugând că acest diagnostic nu o mai sperie atât de tare. 

„Am fost consultată la unul dintre cele mai bune spitale de boli mintale din America, McClean Hospital, și am stat de vorbă cu medicii. În sfârșit, după ani de încercări de toate felurile, am înțeles că sufăr de tulburare bipolară, a spus ea. Am fost deopotrivă terifiată și ușurată, a continuat cântăreața – terifiată pentru că vălul a fost smuls, dar ușurată să aflu cauza acestor depresii și anxietăți care m-au chinuit de atâția ani. Nu am avut niciodată imaginea completă a acestei boli, iar acum mă ajută foarte mult să știu mai multe și, datorită acestui lucru, să nu mă mai tem. 

Tulburarea bipolară, cunoscută până nu demult ca sindrom maniaco-depresiv, este o afecțiune psihică serioasă, care se manifestă prin schimbări frecvente de dispoziție ale persoanei afectate, ale cărei stări alternează între depresie și hiperactivitate. Se estimează că între 1 și 2% din populația lumii suferă la ora actuală de această afecțiune, iar cifrele Organizației Mondiale a Sănătății indică faptul că tot mai mulți tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 34 de ani sunt diagnosticate cu sindrom bipolar. 

În timpul discuției, Selena Gomez a mai spus că locul în care a crescut a împiedicat-o în mod special să vorbească despre emoțiile și temerile sale.

„Eu sunt din Texas, spune ea, iar acolo nu se vorbește despre afecțiuni psihice. Acolo trebuie să fii cool. Am văzut o mulțime de copii și adolescenți crescând plini de furie pentru că țineau morțiș să fie așa. Acum, că am spus ce aveam de spus, vreau să aflu cât pot de multe informații despre boală și nu îmi mai este frică de ea”. 

Solista mai vorbise în trecut despre episoadele ei de depresie, dar niciodată nu făcuse referire la asemenea diagnostic. În 2019, ea și-a șters aplicația de Instagram de pe telefon, pentru că „o făcea să se simtă și mai deprimată”

. Întrebată într-un interviu cum se descurca fiind în legătură cu 152 de milioane de persoane care îi urmăreau postările, ea a declarat:

„Eram tot timpul cu ochii pe noile postări, dar sunt convinsă că așa ceva e profund nesănătos pentru mine și pentru toți tinerii. Ne petrecem tot timpul concentrați pe aceste comentarii și le lăsăm să ne invadeze cu totul”, a mai spus ea. Vedeta a mai explicat cum folosirea excesivă a rețelelor sociale i-a afectat dispoziția și respectul de sine. „Conectarea continuă m-a deprimat, m-a făcut să nu mă mai simt bine cu mine și să-mi privesc corpul în mod diferit”, a spus ea. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton