Homepage  / Vedete româneşti

Șerban Huidu, cârcotaș pe viață! „Nu numai televiziunea dă dependență”. EXCLUSIV

Șerban Huidu, cârcotaș pe viață! „Nu numai televiziunea dă dependență”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

După plecarea Ioanei Petric din echipa „Cronica Cârcotașilor” de la Prima TV, Șerban Huidu a revenit la pupitrul emisiunii alături de Codruț Kegheș (Dezbrăcatu) cu aceeași poftă ca acum mai bine de 20 de ani, când a intrat prima dată pe post cu acest format.

Fosta „Bebelușă” Ioana Petric a decis să plece din echipa emisiunii „Cronica Cârcotașilor” după 15 ani în care a muncit alături de colegii ei pentru show-ul de la Prima TV. Formatul a intrat pe post cu un nou sezon din 15 martie, iar la pupitrul emisiunii a revenit, din nou, Șerban Huidu. Ce l-a determinat sa iasă din nou în fața camerelor? Și în ce situație ar renunța la televiziune? Aflăm imediat!

În toamna trecută, povesteai într-un interviu că nu-ți mai dorești să revii în prim-plan pe micul ecran. Acum ești din nou amifitrionul „Cronicuței”, alături de Codruț. Ce te-a determinat să te întorci?

Mai mulţi factori. Cel mai important a fost plecarea Ioanei care, coroborată cu schimbarea formatului, a fost decisivă pentru întoarcerea mea. Când formatul va fi pus la punct iar oamenii se vor obișnui cu el vom încerca să avem la prezentare pe cineva din echipă. Ioana a făcut tot ce un om putea face pentru „Cronică”, a dansat, a filmat, a prezentat, a sacrificat enorm. Și la 32 de ani a acumulat o experienţă colosală. Sper să îi meargă totul bine, să mă facă mândru, aşa cum a făcut-o în toți anii aceştia.

Ce se schimbă în noul sezon?

În primul rând ne vom concentra pe ce oferea „Cronica” cel mai bine. Materiale şi parodii folosindu-se de umor. Şi îi avem în continuare ca ajutor pe toţi cârcotaşii, atenţi la tot ce mişcă la televizor.

 Și unde te simți cel mai confortabil: în fața sau în spatele camerelor de filmat?

Am fost și în față și în spate simultan mulţi ani de zile. Pentru mine să nu prezint emisiunea însemna o muncă mai simplă.

cronica-carcotasilor-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

 După atât de mulți ani în televiziune, cât de provocatoare ți se mai pare această industrie?

Dacă nu m-aş mai distra când fac materialele pentru emisiune aş încheia pe loc. Din fericire pentru noi mai avem mult până departe. Cum ar spune niște reporteri mai nou angajați în televiziune…

Până la urmă, televiziunea dă dependență? Din perspectiva ta…

Nu numai televiziunea dă dependență. Lucratul în media. Fie clasică, fie modernă. Ca și internetul tot mass media a ajuns. Dar tinerii din ziua de azi nu au răbdare. Vor totul acum. Anii de acumulare a cunoștințelor nu mai contează. Încet-încet sper să se mai schimbe din mentalitate, să avem mai multă răbdare şi mai multă încredere.

Care sunt celălalte lucruri de care „nu te poți lăsa”?

În general, nu e bine să ajungi în viaţă dependent de ceva. Fie că e o substanță fie că e un om, un obicei sau altceva. Fiind vorba de oameni ar fi bine să nu renunțe niciodată la a fi ei înșiși.

 De-a lungul timpului, „Cronicuța” s-a dovedit a fi o adevărată rampă de lansare, mai ales pentru Bebelușe. Ai o evidență a tuturor Bebelușelor? Aproximativ, cam câte tinere au dansat în emisiune?

Deși nu pare, nu au fost atât de multe. Cred că au fost maxim 12. Cu cele mai multe am rămas în relații bune. Vorbim și azi. Mă bucur de evoluţia lor şi mă bucur că am rămas, cu toţii, prieteni.

 Când nu vânezi bâlbe, ce te ține în fața televizorului?

Un film bun pe care îl vizionez cu plăcere. La fel și serialele. Ultimul: „Masculi alfa”, un serial spaniol. Am râs de am leșinat.

Dar pe băieții tăi ce produse TV îi pasionează? Sau ei nu consumă mai deloc acest tip de canal media?

Băieții mei consumă TV pentru a se uita la sport. Sunt pasionați de asta. Dar că, evident, adolescenți fiind, sunt mult mai bine conectați online.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton