Serialul oferă un portret al regiunilor istorice ale României prin intermediul călătoriei, bucătăriei tradiționale, culturii specifice fiecărei zone, meșteșugurilor, istoriei și arată telespectatorilor uimitoare peisaje și zone naturale protejate din întreaga țară. Scopul acestor documentare este de a milita pentru conservarea monumentelor vechi, să arate devastarea produsă de defrișările ilegale și de a prezenta oameni care se luptă să protejeze parte din cele mai amenințate cu dispariția clădiri istorice și zone naturale.
În această aventură, Charlie Ottley întâlnește bucătari celebri, muzicieni, povestitori, istorici, oameni cu influență, ecologiști și un întreg spectru de oameni simpli care îl vor convinge că România este, încă, cea mai frumoasă și extraordinară țară din Europa.
„În trecut, când România a încercat să promoveze turismul erau prezentate mereu aceleași lucruri, aceleași destinații. Am dorit să arăt că fiecare regiune a acestei țări este frumoasă și trebuie onorată. Sunt lucruri minunate de văzut indiferent unde mergi dar sunt, deasemenea, și zone care au nevoie imediată de ajutor și de a fi protejate înainte de a fi distruse. Prezervând moștenirea naturală și culturală a României, biodiversitatea de care se bucură, pădurile ancestrale, satele istorice și monumentele putem să asigurăm un venit sustenabil pentru zonele rurale„, declară prezentatorul și specialistul în ecologie al postului de televiziune „The British Travel Channel”
De la Delta Dunării până în Maramureș, de la granița cu Ucraina până la Porțile de Fier, pregătit-va să experimentați România așa cum nu ați mai făcut-o până acum.
Telespectatorii vor descoperi documentarul „Chipurile României” ca fiind mai puțin incisiv și mai detaliat decât celelalte din seria Wild Carpathia, presărat cu multe momente înduioșătoare și cu situații umoristice.
Charlie Ottley adaugă:
„Nu știam la ce să ne așteptăm, nu poți plănui chiar fiecare detaliu al călătoriei. Am fost în situații limită în timpul filmărilor, aproape de moarte, și am avut câteva zile dezastruoase, și săptămâni în care n-am crezut că vom reuși să ducem proiectul la bun sfârșit. Este cu siguranță seria de documentare cu cele mai multe provocări din tot ce am făcut până acum. Dar, pentru toți cei implicați, este cea în care am pus cel mai mult suflet.”
„Am vrut să facem această serie ca să educăm copiii României și să arătăm părinților ce comori neprețuite are România și câtă nevoie este să fie păzite pentru generațiile viitoare. Și am mai dorit să documentăm monumentele în stare de degradare înainte de a fi pierdute. În fiecare episod semnalăm exemple de bună practică precum Ambulanța Arhitecților sau Țiglaria de la Apos. Dar am expus și cele mai mari amenințari la adresa unui viitor sustenabil precum răspândirea dezvoltării fără noimă în zonele protejate și devastarea produsă de defrișările ilegale”, povestește acesta.
Câte un episod din această serie de documentare va fi difuzat în fiecare duminică, de la ora 13.00, începând din 5 august.