Homepage  / Netflix

„Arcane”, primul serial inspirat de jocul „League of Legends”, noul hit Netflix

„Arcane”, primul serial inspirat de jocul „League of Legends”, noul hit Netflix

de Mioara Tronaru,

La începutul lunii noiembrie, a fost lansat pe platforma Netflix anime-ul „Arcane”. Serialul este o coproducție Riot Games și Fortiche Production și e derivat din celebrul joc video „League of Legends”.

Arcane / Netflix © 2021

Lansat în octombrie 2009 și produs de Riot Games, „League of Legends” a devenit rapid unul dintre cele mai populare jocuri online de tip multiplayer.

La zece ani de la debut, cei doi colegi de cameră care-au inventat jocul, Marc Merrill și Brandon Beck, au anunțat și producerea unui anime derivat din el: „«Arcane» este o provocare foarte frumoasă pentru noi.

«League of Legends» are o grămadă de personaje și, de-a lungul timpului, jucătorii s-au atașat cu adevărat de ele.

Așa că dorim să extindem universul din jurul lor”, spunea în 2019 Brandon Beck, în The Hollywood Reporter. Ideea lor a încântat și Netflix-ul: „«League of Legends» reunește o largă comunitate de fani din toată lumea și noi suntem foarte fericiți să fim gazda primului serial derivat din acest univers”, a declarat Dominique Bazay, șefa departamentului de animație a platformei.

Cele nouă episoade ale serialului se concentrează pe originile a două campioane legendare din „League of Legends”, Vi (voce: Hailee Steinfeld) și Jinx (v: Ella Purnell), și pe modul în care acestea și-au căpătat puterile.

La noi, serialul „Arcane” poate fi urmărit și în varianta dublată în limba română.

Arcane / Netflix © 2021

Înapoi în timp

Povestea serialului începe chiar în momentul în care cele două surori, Vi și Jinx, rămân singure pe lume și sunt luate sub aripa sa ocrotitoare de Vander (v: J.B. Blanc).

Fetele cresc repede și facem cunoștință cu universul în care-și duc viața: lumea este împărțită perfect între bogați și săraci.

Pe de o parte este înstăritul, luminosul și foarte bine păzitul oraș Piltover, pe de altă parte, lumea sordidă din Zaun, întunecată, insalubră și plină de pericole la tot pasul.

Fiecare însă se laudă cu propriile sale creații: în Piltover este inventată o tehnică ce permite oricui să controleze energia magică, iar în Zaun, un medicament care transformă oamenii în monștri.

Armonia nu a domnit niciodată între cele două orașe, cu atât mai puțin acum.

Foto: Netflix

Trailer „Arcane”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton