Homepage  / Seriale

Tot ce voiați să știți despre „Astrid și Raphaëlle”, noul serial polițist de la Diva

Tot ce voiați să știți despre „Astrid și Raphaëlle”, noul serial polițist de la Diva

de Mioara Tronaru,

Din ianuarie, Diva difuzează „Astrid și Raphaëlle”, în original „Astrid et Raphaëlle” (2019), o coproducție franco-belgiană, cu actrițele Sara Mortensen și Lola Dewaere în rolurile principale.

Despre ce e vorba în „Astrid și Raphaëlle”

Când polițista Raphaëlle Coste (Lola Dewaere) a cerut ajutorul arhivei judiciare pentru una dintre anchetele sale, habar nu avea că va descoperi printre dosare o adevărată comoară.

În măruntaiele arhivei, Raphaëlle face cunoștință cu Astrid Nielsen (Sara Mortensen), o tânără pe cât de extraordinară pe atât de deruntantă. De fapt, Astrid suferă de sindromul Asperger, o tulburare comportamentală din spectrul autistic, dar are în schimb o memorie extraordinară.

După succesul primei lor anchete, Raphaëlle, comandantul echipei de la criminalistică, și noua ei colegă autistă Astrid, arhivar în documentație penală, vor face echipă și pentru noile cazuri.

Chiar dacă sunt un pic diferite: Raphaëlle e impulsivă și intuitivă, pe când Astrid este fragilă, dar o adevărată enciclopedie vie a criminalisticii.

Relația dintre cele două femei nu va fi una strict profesională, ci va trece rapid și dincolo de simplul cadru al dosarelor penale pentru a forma un duo inseparabil.

Amândouă vor învăța să-și depășească prejudecățile pentru a descoperi că încrederea și prietenia sunt posibile în ciuda autismului uneia sau a naturii impulsive a celeilalte.

Geneza serialului „Astrid și Raphaëlle”

Ideea acestui serial a pornit prin 2017, când producătorii au vrut să facă un serial polițist în care unul dintre personajele centrale să aibă autism. Mai întâi a fost realizat pilotul, iar în urma succesului acestuia a fost comandat primul sezon.

În aprilie 2019, Sara Mortensen a scris pe contul ei de Instagram:

„Difuzat pe 12 aprilie, pilotul de 90 de minute a obținut niște cifre de audiență foarte frumoase. Noul duo de eroine de la France 2 au acum dreptul la un sezon întreg. După ce au strâns în fața televizoarelor cinci milioane de telespectatori în seara difuzării pilotului, «Astrid și Raphaëlle» au primit undă verde de la France 2 pentru un prim sezon de șase episoade a câte 52 de minute”.

Sara MORTENSEN, Lola Dewaere

Serialul „Astrid și Raphaëlle” și autismul

Într-un interviu pentru Le Figaro, actrița Lola Dewaere a dat mai multe amănunte despre Astrid și Raphaëlle și despre relația dintre ele.

„Cele două tinere sunt în același timp foarte diferite și foarte complementare. Am ințeles asta încetul cu încetul. Astrid este blondă, discretă și suferă de sindromul Asperger. Raphaëlle, personajul meu, este un buldozer, și în viața profesională și în cea personală, este îngrozitor de impulsivă”, explică Lola Dewaere.

În același timp, personajul jucat de ea este cel folosit de scenariști pentru a familiariza publicul cu maladiile din spectrul autismului. Iar actrița și-a dat toată silința pentru a face acest lucru cât mai credibil.

„Nu știam nimic despre această maladie. Și am vrut să fiu complet virgină pentru a nu-mi influența cu nimic personajul, care la debutul poveștii nu o știa nici pe Astrid, nici ce este autismul. Într-un anume fel, eu îi reprezint pe toți aceea care nu știu nimic despre autism. Am aterizat pe platouri având ca singure referințe, ca toată lumea, filmul «Rain Man» și serialul «The Big Bang Theory»”, mai spune Dewaere.

„Astrid și Raphaëlle” are trei sezoane până acum

Publicul a rezonat foarte bine cu povestea, așa că au urmat două sezoane, iar anul trecut Télé Loisirs a anunțat că France 2 a comandat sezonul al treilea, care ar urma să ajungă la ei în această vară.

Având în vedere audiențele foarte bune înregistrate de serial, nu a surprins pe nimeni decizia producătorilor. Următorul sezon, al treilea, va avea tot opt episoade, ca și precedentele, iar scenariștii au de răspuns la numeroase întrebări rămase în suspans la finalul sezonului al doilea.

Unde putem vedea serialul „Astrid și Raphaëlle”

Primul sezon din „Astrid și Raphaëlle” este difuzat în România de Diva. Postul programează în fiecare luni, de la ora 21.00, câte un episod în premieră. În cazul în care l-ați ratat, episodul de luni este programat în reluare în weekendul următor: sâmbăta, de la ora 11.00, și duminica, de la ora 20.00

Serialul va continua și în luna februarie, ultimul episod urmând a fi difuzat pe 28 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton