Homepage  / Netflix

Tăntălăii din „Copoii” l-au depășit pe Arnold Schwarzenegger în top 10 Netflix

Tăntălăii din „Copoii” l-au depășit pe Arnold Schwarzenegger în top 10 Netflix

de Mioara Tronaru,

Intrat pâș-pâș pe Netflix, fără surlele și trâmbițele de care a avut parte veteranul Arnold Schwarzenegger, serialul coreean „Copoii”, în original „Bloodhounds” (2023), a urcat pas cu pas în topul 10 al celor mai vizionate producții, ajungând până în acest moment în prima parte a clasamentului, pe locul 4, după „Manifest” și înainte de „New Amsterdam”, depășind frumușel „Fubar”, lăsat în urmă pe locul 7, și „Arnold”, ajuns pe locul 9. Asta e situația în acum România, pentru că pe plan internațional, conform flixpatrol.com, „Copoii” sunt pe locul al doilea, în fața lor nemaifiind decât „Never Have I Ever”.

Despre ce e vorba în „Copoii”

Acțiunea celor opt episoade este plasată în plină pandemie, în Coreea de Sud, când viața, ca peste tot în lume, era pusă între paranteze, dar datoriile tot trebuiau plătite.

Bloodhounds (L to R) Woo Do-Hwan as Kim Gun-woo, Lee Sang-Yi as Hong Woo-jin in Bloodhounds Cr. Soyun Jeon, Seowoo Jung/Netflix © 2023

Luptând cu sărăcia și cu restricțiile impuse de răspândirea necontrolată a virusului, tânărul boxer Kim Geon-woo (Woo Do-Hwan) încearcă să facă bani din sport pentru a-și ajuta mama, strâmtorată de faptul că micuța cafenea pe care o are nu mai funcționează ca înainte, iar datoriile pe care le avea cresc vertiginos.

La unul dintre concursuri, Kim Geon-woo îl învinge în finală pe Hong Woo-jin (Sang-yi Lee), iar prietenia dintre ei se leagă imediat. Nu se poate firi mai diferite: dacă Kim Geon-woo e un mutulică timid și naiv, Hong Woo-jin e o gură-bogată, lăudăros și băgăcios. Au și ceva în comun: amândoi sunt cam tăntălăi și amândoi sunt luptători foarte buni. Pe fundalul pandemiei în Coreea de Sud, cei doi vor fi prinși într-o brutală luptă care implică sume amețitoare, vrafuri de lingouri de aur, personaje din lumea celor bogați și puternici.

„Copoii” e un serial de acțiune pură, fără pic de romantisme, deși personajele feminine nu lipsesc. Așa că scenele de luptă vor domina: de la ringul de box, cu reguli clare, până la bătăi haotice de stradă, cu bâte, tot felul de cuțite, arcuri cu săgeți, urmăriri cu mașini și motociclete. Sunt și cam două scene de tortură, poate mai greu de înghițit de cei mai slabi de inimă. Umorul nu e chiar la el acasă, dar serialul nu este unul întunecat, firile candide ale celor doi protagoniști luminând tot timpul întreaga poveste.

Va fi sau nu va fi sezonul 2

La fel cum se întâmplă cu fiecare succes al platformei, Netflix-ul se mulțumește să urmărească la început performanțele la care ajunge din punctul de vedere al audiențelor. „Copoii” abia ce a intrat, pe 9 iunie, deci e încă în stadiul de monitorizare. E totuși un semn bun că a urcat în topuri. În Coreea de Sud e pe primul loc, în Statele Unite pe un onorabil loc 5 și e în top 10 în alte 86 de țări, după cum scrie whats-on-netflix.com.

Din punctul de vedere al poveștii, desigur că se pot croșeta nenumărate scenarii de la ultimul episod al serialului. Chiar dacă e un happy end, i-am putea vedea în continuare pe cei doi bătăuși dedicându-se sportului sau implicându-se iarăși în cine știe ce belea, cum au făcut-o și până acum.

Puteți vedea aici trailer-ul:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton