Homepage  / Seriale

Un detectiv blazat și o producătoare entuziastă sunt protagoniștii noului serial de la Epic Drama: „Detectivul Agathei Christie”

Un detectiv blazat și o producătoare entuziastă sunt protagoniștii noului serial de la Epic Drama: „Detectivul Agathei Christie”

de Mioara Tronaru,

Primul sezon al serialului „Detectivul Agathei Christie”, în original „Agatha Christie's Hjerson” (2021), o coproducție europeană vorbită în suedeză, debutează la Epic Drama de luni, 4 aprilie. Serialul are 8 episoade a câte 60 de minute.

În Suedia zilelor noastre. Klara Sandberg (Hanna Alström) este o tânără haotică, inimoasă și curajoasă, dar până acum niciuna dintre aceste trăsături nu i-a adus succesul.

Producătoare de televiziune, ea are în palmare numai emisiuni proaste, dar acum are o idee, care ar putea însemna un nou început pentru viața și cariera sa. Ar putea face o serie polițistă, cu cazuri reale, în care să apară în prim-plan Sven Hjerson (Johan Rheborg).

Acesta este un renumit psiholog criminalist, implicat în multe cazuri celebre, care însă la un moment dat a dispărut din spațiul public fără nicio explicație.

De fapt, acum, retras din lumina reflectoarelor, Hjerson și-a dedicat viața micilor plăceri: o dietă vegană, o colecție de viniluri și o nestăpânită poftă de bârfe.

Klara nu l-a cunoscut niciodată și nu are habar cum să dea de el, dar aici se dovedește că tânăra are și un pic de noroc. Hjerson află că mama lui a murit și trebuie să revină în Åland pentru prima dată după mai bine de 30 de ani.

Klara dă de urma lui și se îmbarcă pe același feribot care îl duce în orașul său natal. Și, ca în orice serial polițist, la bordul vasului apare și o crimă. Așa încep aventurile lui Hjerson, cel fără prea multă tragere de inimă, și ale Klarei, cea plină de zel.

Un personaj al unui personaj

Sven Hjerson este un elegant detectiv scandinav inventat de scriitoarea Ariadne Oliver, la rândul ei un personaj din romanele Agathei Christie și bună prietenă cu Hercule Poirot.

Detectivul însă nu a fost niciodată descris de renumita scriitoare britanică, el este numai menționat de Oliver, care spune la un moment dat că lucrează la acest personaj.

„Detectivul Agathei Christie” este primul serial în care apare Hjerson, iar cele opt episoade combină poveștile celebrei scriitoare cu renumitul gen nordic noir.

„Serialul «Detectivul Agathei Christie» va oferi mister, dramă, răsturnări de situație. Nu este o comedie, dar va avea simțul umorului, iar telespectatorii se vor simți confortabil în lumea personajelor noastre”, a declarat pentru Variety producătoarea Josefine Tengblad.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton