Homepage  / Netflix

Fauda, tot ce trebuie să știi despre sezonul 4 din serialul disponibil pe Netflix

Fauda, tot ce trebuie să știi despre sezonul 4 din serialul disponibil pe Netflix

de Andreea Hentea,

Lansat recent de Netflix, sezonul al patrulea al apreciatului serial israelian „Fauda” le rezervă numeroșilor săi fani atât o extindere a acțiunii față de sezoanele trecute, cât și noi aspecte din viața personală a eroilor principali, în frunte cu Doron Kavillio (Lior Raz).

Serialul „Fauda” (care înseamnă „haos” în limba arabă), lansat în 2015 (cu sezoane de câte douăsprezece episoade), pornește de la înfruntarea între un comando de luptători israelieni din Forțele Speciale și un grup de teroriști arabi.

Unitatea de elită din care face parte Doron Kavillio operează sub acoperire în teritoriile palestiniene, vânându-l inițial pe teroristul Abu-Ahmed (Hisham Suliman), unul dintre cei mai îndârjiți dușmani ai israelienilor.

Pe parcursul poveștii, pe lângă conflictele construite extrem de realist, „Fauda” dezvăluie detalii din trecutul celor doi inamici și al familiilor lor, descriind inclusiv obiceiurile și tradițiile locale și construind astfel o incursiune palpitantă în universul complicat al Orientului Mijlociu.

Dincolo de situarea neechivocă de partea israeliană a baricadei în acest conflict istoric bine poziționat în plan narativ, serialul ne rezervă un ritm extraordinar de alert, personaje puternice, care inspiră empatie, situații credibile și o atmosferă care emană autenticitate.

Vedem încleștări pe viață și pe moarte ale luptătorilor implicați, drame familiale intense, pierderi, sacrificii, atacuri surpriză și metode de luptă sofisticate.

La reușita serialului a contribuit și experiența reală a creatorilor săi, scenaristul Avi Issacharoff și actorul Lior Raz, interpret al eroului principal. Amândoi au servit cândva în Forțele Speciale ale Israelului. Lior Raz s-a înrolat chiar după terminarea liceului, ca mulți alți compatrioți.

La 19 ani și-a văzut iubita de 18 ani ucisă într-un atac terorist, iar la scurt timp a plecat la Los Angeles. Ajuns acolo, cu 125 de dolari în buzunar, Lior Raz a lucrat ca gardă de corp pentru diverse celebrități, întâi pentru actrița Nastassja Kinski, apoi pentru Arnold Schwarzenegger și soția lui, Maria Shriver.

După experiențele de până atunci, el a declarat că lucrul ca bodyguard i s-a părut „de-a dreptul banal”.

Alături de Lior Raz, un grup extins de actori israelieni de marcă (printre care se numără Laëtitia Eïdo, Itzik Cohen, Shadi Mar’i, Rona-Lee Shim’on, Yaakov Zada Daniel, Idan Amedi, Marina Maximilian și Idan Amedi) însuflețește credibil personajele implicate permanent în conflicte extrem de dure.

Mulți actori din „Fauda” sunt vedete în Israel. Marina Maximilian și Idan Amedi sunt cântăreți cunoscuți, iar Itzik Cohen e unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie. Shadi Mar’i are o carieră îndelungată în film și televiziune, iar Netta Garti, interpreta lui Gali, soția lui Doron, este o actriță foarte îndrăgită și un adevărat simbol al modei israeliene.

Ce vedem în sezonul 4

Proaspăt lansat de Netflix, al patrulea sezon din „Fauda” se petrece nu doar în Israel, ci și în Beirut și la Bruxelles, punându-l pe Doron în fața unor decizii extrem de riscante. El trebuie să plece în misiune în afara țării, împreună cu membri ai echipei sale, iar la orizont apar noi inamici, care nu se dau înapoi să lovească chiar la vârful ierarhiei Shin Bet.

Pe măsură ce miza misiunilor susținute de luptătorii israelieni crește, aceștia sunt obligați să ia hotărâri radicale în ceea ce privește viața lor de familie. Nurit (Rona-Lee Shim’on) trebuie să ia o decizie extrem de importantă pentru viitorul ei, iar Eli (Yaakov Zada Daniel) se hotărăște să părăsească, până la urmă, unitatea. Doron trăiește o nouă iubire imposibilă și nu pregetă să se pună în pericol pentru eliberarea vechiului său prieten, Gabi (Itzik Cohen).

Noul sezon reconfirmă succesul internațional al serialului „Fauda”, bucurându-se deja, deși abia a fost lansat, de o mare audiență pe Netflix în Liban, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Iordania, Turcia, Maroc și în Arabia Saudită.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton