Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri

Serial nou la Cartoon Network: „Familia regală”. Interviu cu creatorul

de Redactia Tvmania

“Familia regală” este o miniserie, de 4 episoade a câte 11 minute, care va fi lansat în luna septembrie, la Cartoon Network. În două cuvinte, „Familia regală” aruncă o privire în viața excentrică și disfuncțională a unei familii regale în timp ce se pregătește pentru Festivalul Yule Hare. Seria a câștigat premiul Emmy pentru realizări individuale excepţionale în animaţie.

Creatorul miniseriei, Sean Szeles, care a mai lucrat la „Minunatele peripeții ale lui Flapjack” și „Un show obișnuit”, ne spune câte ceva despre noua animație de la Cartoon Network.

Spune-ne mai multe despre noua miniserie “Familia regală”.

Sean Szeles: “Familia regală” este cea mai nouă miniserie care va fi lansată la Cartoon Network. Este un show amuzant, pe care l-am creat pe baza altui serial dezvoltat împreună cu Cartoon Network în jurul unei familii şi modul în care membrii acesteia îşi petrec vacanţa, care se numeşte „Yule Hare Festival”.

Cum ţi-a venit ideea?

Cred că este vorba despre un amalgam al tuturor lucrurilor care îmi plac. Îmi place să mă inspir din istorie, să mă uit înapoi în timp, să văd cum arătau lucrurile înainte, cum se îmbrăcau oamenii, cum arăta cultura. Am vrut să descriu o familie regală pentru că începusem să mă gândesc la dinamica din familia mea şi mi s-a părut că se potriveşte. M-a gândit că este ceva nou pentru Cartoon Network.

Sean Szeles

Ce îţi place să urmăreşti? Ce te influenţează?

Îmi place mult „Fawlty Towers”. Este unul dintre show-urile mele preferate şi cred că multe chestii regăsite acolo se infiltrează uşor în ceea ce fac. Serialul îl are ca personaj principal pe un tip sau mai degrabă un cuplu care au de condus un hotel, similar familiei regale care are de condus un palat şi un regat. Mai urmăresc „Upstairs Downstairs”, care tratează sistemul social, dar şi „Monty Python” şi multe altele.

Spune-ne câte ceva despre membrii familiei regale.

Îl avem pe Rufus, care este regele, cel care conduce regatul, şi care este, în acelaşi timp, tată. El este o persoană cam bleguţă, dar şi isteric în egală măsură. Se înfurie foarte uşor şi fierbe de mânie. Încearcă să facă tot ce e mai bun pentru copiii săi şi vrea să îşi protejeze fiica, pe Rosalind, dar este cam luat de val de foarte multe ori.

Regina Eleanor este unul dintre personajele mele preferate şi este cam excentrică. Are o părere fixă despre orice şi nu prea agreează maimuţărerile lui Rufus în faţa copiilor.

Rosalind, fiica cea mare, este o soră cool, care iubeşte muzica şi este topită după concertele punk. Deşi se poartă ca o adolescentă copilăroasă, poate fi şi foarte sarcastică. Se împacă foarte bine cu fraţii ei.

Peter este mijlociul familiei, cu puţin mai mic decât Rosalind. El este mai tăcut, are o fire de artist, îi place să scrie poezii și să facă glume proaste prin spectacolele sale de magie. Deşi nu este atât de social ca sora sa, el se simte bine în pielea sa şi nu este deloc trist.

Alex este fratele cel mic şi se poartă ca un nesuferit de cele mai multe ori. Crede că are toate drepturile din lume numai pentru că s-a născut într-o familie regală. Alex îşi terorizează fraţii foarte mult.

Frerick este valetul, cel care are grijă ca toate să meargă bine la palat. Allister este confidentul reginei, un fel unchi ciudat al familiei. El se ocupă cu magia neagră, iar copiii apelează câteodată şi la ajutorul lui.

„Yule Hare Festival” îşi are originea în vreo experienţă pe care ai avut-o tu împreună cu familia ta?

Într-adevăr, „Yule Hare Festival” este o combinație de Ziua Recunoştinţei, Halloween şi Crăciun. Celebrează iepurele. Există diferite tradiții care au loc în timpul festivalului, aşa cum la o sărbătoare oamenii se costumează într-un anumit fel. Cred că toată lumea are propriile experiențe de vacanță. În cele din urmă, este vorba despre timpul petrecut împreună şi de bucuria de a fi pur și simplu în compania celuilalt.

Există în serial vreun personaj secundar către care ne-ai sfătui să ne îndreptăm atenţia?

Sigur că da, există o mulțime de personaje. Gavin care este ca prietenul lui Rosalind, un tip cam lăudăros, cu care aceasta are dispute din când în când.

Mudria, fata de noroi, este foarte dulce şi inocentă. Ea trăiește departe de palat, în apartamentele de noroi. Aceasta este o zonă în care totul este făcut doar din noroi și toate lucurile sunt acoperite de noroi. Peter încearcă să se împrietenească cu ea.

Demarcus, care este liderul acestei găşti numite Dandies, copii bogați şi răsfăţaţi, îşi petrece şi el timpul în jurul palatului. Toate aceste personaje sunt fii şi fiice de duci care trăiesc la palat şi care încearcă să-i facă necazuri lui Peter.

Îi mai menţionez pe Ace, dar şi pe regele Diego Belafonte, un personaj care vine cu intenţia de a face pace cu familia lor, după mulţi ani.

Ai avut parte de actori de excepţie. Spune-ne despre casting.

Sigur, l-am avut pe Jon Daly, care îl joacă pe regele Rufus și am fost un fan al lui pentru o vreme. E un actor foarte bun și joacă în foarte multe comedii. E unul dintre actorii l-a care m-am gândit încă de la primele idei. Am ajuns să-l cunosc de-a lungul anilor și cred că a făcut nişte roluri fantastice. Am fost destul de norocos că a acceptat propunerea mea. O mai avem pe Wendy McLendon-Covey care o joacă pe regină şi care este, de asemenea, o altă mare actriţă de comedie. Am fost un fan al ei de ani de zile.

Gillian Jacobs joacă rolul lui Rosalind. O admir foarte mult, este un om cu picioarele pe pamânt, amuzantă, dar şi sarcastică.

Kieran Culkin îl joacă pe Peter şi m-am bucurat enorm să îl am în acest proiect. De obicei el joacă personaje foarte interesante şi poate pendula foarte uşor între a fi cool, încrezător, nevrotic și nesigur de sine, aspecte absolut necesare pentru rolul lui Peter.

Frederick este jucat de Peter Serafinowics; el joacă, de asemenea, vocea naratorului. Sunt un mare fan al lui de la serialul “Look Around You”. El poate juca atât de multe personaje diferite, într-adevăr bine, iar asta este foarte distractiv. Horatio Sanz, care joacă Allistair, e o foarte veche cunoştinţă, un tip surprinzător.

Julian Barratt îl joacă pe Ace. Barratt, de la “The Mighty Boosh”, ne-a influenţat foarte mult, chiar şi la serialul “Un show obişnuit”. Ştiu foarte mulți oameni care îl apreciază.

Fred Armisen este Gavin și joacă mai multe roluri mai mici.

Sunt unele personaje bazate pe persoane pe care le cunoşti în viața reală?

Într-un fel, cred că familia mea realizează că serialul este bazat neintenţionat pe ei. Mi-am dat seama de acest lucru pentru că şi eu am un frate mai mic și două surori mai mari și da, cred că sunt copilul din mijloc într-un fel. Tatăl meu este un fel de tip ciudat, el ar putea fi Rufus. Când am crescut, am simțit că el ar putea fi aspru, uneori. Mama mea îl urmăreşte întotdeauna pe tatăl meu, ca să nu facă una sau alta.

Ai un personaj preferat, pentru care te bucuri să scrii cel mai mult?

Da, cred că toate personajele mă încântă. Să scriu replicile reginei a fost un deliciu. La fel de mult m-a bucurat să scriu şi pentru Rufus. Un personaj cu adevărat suculent este Demarcus.

Cu ce este “Familia regală” mai presus de alte animaţii? De ce aş urmări eu acest serial?

Ceea ce îl diferenţiază este că pe lângă descrierea unui portret de familie realist, reuşeşte să aducă foarte multe glume care sunt obţinute atât din dialog, cât şi din comedia fizică. Nu ştiu dacă asta înseamnă că este diferit de alte seriale, dar ce contează este că am încercat să ofer telespectatorilor o experienţă frumoasă şi amuzantă prin vizionarea lui. În opinia mea, multe seriale animate nu sunt foarte bine concepute, iar umorul altora vine din lipsa de rafinament al conceptului lor şi din modul în care sunt desenate. Alte seriale sunt frumos animate şi proiectate, dar nu sunt atât de amuzante, așa că am vrut să realizez un serial care să arate frumos și bine conceput, dar să fie şi foarte amuzant.

Crezi că şi muzica este unul dintre factorii care diferenţiază acest serial?

Da, într-adevăr. Acesta nu este un serial animat classic. Am încercat să îl fac foarte realist, aproape că este un film cu coloană sonoră de excepţie. Un amestec de melodii clasice şi moderne, din anii 60, 70 şi 80, punk-rock și new wave.

Puteți vedea aici promo-ul miniseriei:

 

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te