Homepage  / Filme Online

Serial-prequel pentru „Legături periculoase”. Din distribuție face parte și Carice van Houten („Urzeala tronurilor”)

Serial-prequel pentru „Legături periculoase”. Din distribuție face parte și Carice van Houten („Urzeala tronurilor”)

de Ruxandra Dinca,

Noul serial, care se apropie rapid de debutul filmărilor, va detalia tinerețea celebrelor personaje principale create de Pierre Choderlos de Laclos, marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont, doi seducători de meserie, care nu se dau în lături de la nimic pentru a-și atinge scopurile, în Franța secolului al 18-lea.

 

Costume de epocă, intrigi de toate felurile și sex: înainte ca „Bridgerton”, cel mai mare hit Netflix din toate timpurile, să lanseze o modă, a existat „Legături periculoase”, celebrul roman al lui Pierre Choderlos de Laclos, publicat la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Franța de dinainte de Revoluție.

Povestea despre jocul periculos la care se dedau marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont, doi foști amanți depravați, care manipulează pe toată lumea din spatele imaginii de aristocrați decenți, a fost de nenumărate ori ecranizată, cea mai cunoscută versiune fiind pelicula din 1988.

 

„Legături periculoase”, în original „Dangerous Liaisons”, s-a bucurat de o distribuție excepțională, cu Glenn Close în rolul marchizei de Merteuil, John Malkovich ca Valmont, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman și Keanu Reeves. Atunci, pelicula regizată de Stephen Frears a concretizat trei premii Oscar din șapte nominalizări, pentru scenariu, scenografie și costume – vizual, filmul este o minunăție!

 

 

Despre ce e vorba în noul serial „Legături periculoase”

Producătorii Starz – cei responsabili pentru „Străina”/„Outlander” sau „Prințesa spaniolă” – au anunțat că noul titlu va arăta începuturile celor doi desfrânați: marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont, tineri și săraci, se întâlnesc și se iubesc în Parisului sfârșitului de secol XVIII, chiar înainte ca Revoluția franceză să bulverseze pentru totdeauna viața aristocrației locale.

 

Camille, viitoarea marchiză de Merteuil, este o tânără femeie superbă, cu un trecut misterios, care vrea să se răzbune pe niște aristocrați care au ruinat-o. Iubitul ei, Valmont, are și el un scop: recuperarea titlului nobiliar de care a fost deposedat, după moartea tatălui său, de mama lui vitregă. 

 

Fără bani, folosindu-se de propriile farmece ca să seducă, să șantajeze și să avanseze în rândurile celor bogați, cei doi tineri sacrifică dragostea pentru statut și putere și se transformă în ceea ce cunoaștem deja, din romanul lui Choderlos de Laclos, dar și din ecranizările de până acum  – „Valmont”, din 1989, cu Annette Bening și Colin Firth, o miniserie din 2003, cu Catherine Deneuve și Rupert Everett, dar și altele.

 

Distribuția și alte detalii

Serialul – prezentat de Starz ca odiseea unei femei forțată de împrejurări nedrepte să se folosească de sex și iubire pentru a supraviețui și a urca pe scara socială – va avea opt episoade și a fost creat de Harriet Warner. Nu se știe nimic în privința premierei, dar va fi lansat, cel mai probabil, anul viitor. 

Noul „Legături periculoase” este momentan în pre-producție în Cehia. Filmările se apropie rapid, iar producătorii au anunțat nu doar actorii din rolurile principale, ci și aproape toată distribuția.

Alice Englert, „Ratched” (2020) Credit: Saeed Adyani / Netflix / The Hollywood Archive

Atfel, Camille, eroina principală, va fi interpretată de Alice Englert („Ratched”), iar Nicholas Denton („Glitch”) va fi Valmont. Carice van Houten, adică Melisandre din „Urzeala tronurilor” va schimba aici total registrul și va fi Jacqueline de Montrachet, o aristocrată pioasă, care are o legătură secretă cu eroina principală.

Din distribuție mai fac parte Lesley Manville (nominalizată la Oscar pentru „Firul fantomă”), care va fi Geneviève de Merteuil, o marchiză care va deveni mentora lui Camille, Paloma Faith („Tinerețe”), dar și Michael McElhatton (Roose Bolton din „Urzeala tronurilor”), care va fi  Jean de Merteuil, soțul lui  Geneviève de Merteuil și unul dintre dușmanii lui Camille.

 

Nicholas Denton

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton