Homepage  / Trailer / Prime Video

„Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii”, trailer nou. Tot ce știm despre sezonul 1

„Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii", trailer nou. Tot ce știm despre sezonul 1

de Andreea Hentea,

A apărut trailerul noului serial „The Lord of the Rings: The Rings of Power" (2022), care se va lansa pe 2 septembrie pe platforma Amazon Prime. Chiar dacă detaliile noii povești sunt bine păzite, s-au aflat, totuși, câteva lucruri despre ce va conține și despre distribuție, scrie site-ul whattowatch.com.

Acțiunea noului serial „The Lord of the Rings: The Rings of Power” (2022) se petrece cu mii de ani înainte de evenimentele din romanele lui J.R.R. Tolkien, fiind plasată în timpul celei de-a doua epoci a Pământului de Mijloc. Noua producție este, tehnic, un prequel al extraordinarelor serii de filme „Stăpânul inelelor” și „Hobbitul”, regizate de Peter Jackson, care s-au lansat în 2001, respectiv 2012. Cele două trilogii au doborât recordurile la încasări și au câștigat numeroase premii Oscar în urmă cu două, respectiv cu un deceniu.

Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii

„Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii”. Distribuția

Noul serial este creat de Patrick McKay și John D. Payne și îi are în distribuție pe Morfydd Clark, Robert Aramayo, Cynthia Addai-Robinson, Ismael Cruz Córdova și Charlie Vickers, alături de alte câteva zeci de nume necunoscute. Aceștia vor interpreta un ansamblu de personaje deopotrivă noi și familiare pentru public și se vor confrunta cu temuta re-apariție a Răului absolut pe Pământul de Mijloc.

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe din distribuția noului serial este Morfydd Clark (33 de ani), care va interpreta versiunea tânără a lui Lady Galadriel (jucată de Cate Blanchett în filmele lui Peter Jackson). Tânăra actriță are, deja, numeroși fani după ce a jucat în „Materiile întunecate”, „Saint Maud” și„Ape ucigașe”.

Frumoasa actriță iraniană Nazanin Boniadi („Homeland”, „Hotel Mumbai”, „Bombshell: Scandalul”) va juca, la rândul său, unul dintre rolurile principale, al lui Bronwyn, iar Cynthia Addai-Robinson („Camera de gardă”,„Columbiana”, „Lunetistul”) va fi, de asemenea, printre protagoniste.

Morfydd Clark

Robert Aramayo (interpretul tânărului Ned Stark din „Urzeala tronurilor” și al lui Rob din miniseria Netflix „Prin ochii ei”) va juca unul din rolurile principale, pe cel al tânărului Elrond (jucat de Hugo Weaving în filmele lui Peter Jackson) . Rolul lui Aramayo i-a fost oferit inițial lui Will Poulter („Midsommar”), dar acesta a trebuit să renunțe la proiect din cauza unor conflicte de programare.

Maxim Baldry (una dintre vedetele serialului „Ani și ani”) va juca rolul lui Isildur, cel care ajunge, în cele din urmă, să taie Inelul unic de pe mâna lui Sauron, iar Joseph Mawle (care a jucat în „Urzeala tronurilor” rolul lui Benjen Stark, fratele lui Ned) va avea aici rolul lui Oren, unul dintre antagoniști. Actorul galez Owain Arthur („Patrula britanică”, „A Confession”) va fi prințul Durin.

Din distribuție mai fac parte Ismael Cruz Córdova („Ray Donovan”), Markella Kavenagh („The Cry”), Ema Horvath („Don’t Look Deeper”), Megan Richards („Wanderlust”), Dylan Smith („Maze Runner”), Charlie Vickers („Medici”), Daniel Weyman („Silent Witness”), precum și debutanții Tyroe Muhafidin și Sophia Nomvete.

Întreaga echipă a serialului, de la scenariști, regizori, producători, designeri de costume, specialiști în efecte vizuale etc. este compusă din profesioniști care au lucrat la producții de anvergură precum „Urzeala tronurilor”, „Westworld, „Star Wars: Ultimii Jedi”, „Răzbunătorii”, „Stranger Things” și multe altele.

Regizorul Peter Jackson nu se va implica în serial, dar va reveni John Howe, unul dintre specialiștii în efecte vizuale ai trilogiei originale „Stăpânul inelelor”. Regia primelor două episoade ale serialului i-a fost încredințată lui J.A. Bayona („Jurassic World: Un regat în ruină” / „Jurassic World: Fallen Kingdom”). Celelalte episoade au fost regizate de Chärlotte Brandström („Moștenirea lui Jupiter” / „Jupiter’s Legacy”) și de Wayne Yip („The Wheel of Time”).

O poveste străveche reînvie

Sinopsisul oficial al noului serial ne dezvăluie că „The Lord of the Rings: The Rings of Power va duce telespectatorii înapoi cu mii de ani, aducând pe ecrane, pentru întâia oară, legendele eroice ale celei de-a doua epoci a istoriei Pământului de Mijloc. O perioadă în care s-au făurit marile puteri, regatele au cunoscut gloria, pentru ca apoi să cadă în ruină, iar eroi neașteptați și-au încercat puterile și curajul. Speranța a atârnat de cele mai fragile fire, în vreme ce Răul suprem izvorât din stiloul lui Tolkien amenința să cufunde întreaga lume în întuneric.

Totul începe după o perioadă oarecum liniștită, în momentul în care locuitorii Pământului de Mijloc se confruntă cu extrem de temuta re-apariție a răului în ținut. De la cele mai întunecate văi dintre Munții Cețoși până la pădurile maiestuoase din jurul capitalei elfilor, Lindon, și până la uluitorul regat insular Númenor, dar și înspre cele mai îndepărtate colțuri ale regatului, toți vor înfăptui lucruri care vor dăinui mult după dispariția lor.

Aventura abia începe, iar un nou trailer se pregătește

Fanii filmelor lui Peter Jackson nu vor vedea pe ecran aproape niciunul dintre personajele lor preferate, pentru că majoritatea nu existau în timpul celei de-a doua epoci a Pământului de Mijloc, potrivit informațiilor pe care Amazon a început să le lanseze pe măsură ce se apropie data premierei, pentru a ne stârni interesul. După trailerul abia lansat, care ne arată târâmuri uluitoare, decoruri somptuoase, o tânără Galadriel, câțiva strămoși ai hobbit-ilor și o mulțime de războinici din toate taberele care se vor înfrunta în serial, un al doilea urmează să apară pe 14 iulie.

Faptul că noul serial nu va avea loc în perioada în care eram obișnuiți să vedem Pământul de Mijloc este demonstrat și de unele referințe precum faptul că atunci când vestitul Gollum a obținut „prețiosul” (Inelul unic), acesta fusese deja pierdut de peste 2.000 de ani. Cea mai puternică trăsătură a celei de-a doua epoci este ascensiunea la putere a lui Sauron. Acesta i-a păcălit pe Celebrimbor și pe alți fierari elfi să forjeze Inelele puterii, în timp ce el a forjat în secret Inelul unic, pentru a domni peste toți ceilalți. Sauron și-a construit, de asemenea, fortăreața în Mordor și i-a corupt pe locuitorii din Númenor.

Creatorii serialului, J. D. Payne și Patrick McKay, au declarat: „Ne imaginăm că povestea noastră ar putea sta pe un raft alături de volumele clasice ale lui J.R.R. Tolkien. Ea unește toate temele majore ale celei de-a doua epoci a Pământului de Mijloc: forjarea inelelor, ascensiunea întunecatului Sauron, povestea grandioasă a lui Númenor, dar și ultima alianță a elfilor cu oamenii”.

„Până acum, publicul a văzut pe ecran doar povestea Inelului unic, dar înaintea acestuia au existat mai multe… și suntem încântați să vă împărtășim poveștile tuturor”, au adăugat ei. Cei mai pasionați fani ai operei lui Tolkien au observat, deja, într-o postare mai veche pe Twitter, că harta oficială a serialului include regatul Númenor, în formă de stea cu cinci colțuri. Străvechi regat al unor locuitori longevivi, Númenor a înflorit în cea mai mare parte a epocii a doua, până când a căzut sub influența lui Sauron. Atunci, conducătorul Númenorului, regele Elendil, a pornit spre Pământul de Mijloc, unde a înființat, ulterior, regatul Gondor. Conform unor zvonuri, noul serial ar putea trata atât prăbușirea regatului Númenor, cât și formarea regatului Gondor, cel în care Aragorn a devenit rege în ultimul film din seria regizată de Peter Jackson. Aceste teorii sunt susținute inclusiv de faptul că Gondor nu figurează nicăieri pe această hartă și că tânăra Galadriel se află printre personajele principale.

Culise complicate

Inițial, s-a crezut că showrunnerii J. D. Payne și Patrick McKay vor utiliza paginile scrise de J.R.R. Tolkien în volumul „Silmarillion”, publicat în 1977 (tradus și la noi, în 2006), care conține o mare parte din povestea Pământului de Mijloc. Cu toate acestea, în februarie s-a aflat că Amazon are drepturi doar pentru trilogia „Stăpânul Inelelor” a lui Tolkien, pentru anexele sale și pentru „Hobbit”. Chiar dacă volumul scris de Tolkien conține o mulțime de cunoștințe despre a doua epocă a Pământului de Mijloc, J. D. Payne și Patrick McKay au fost nevoiți să creeze o poveste nouă și convingătoare.

Așa cum a explicat Patrick McKay pentru Vanity Fair, „Există o versiune a tot ceea ce avem nevoie pentru a doua epocă chiar în cărțile la care avem dreptul. Atâta vreme cât ne-am încadrat în acele coordonate și nu am contrazis în mod flagrant lucrurile existente acolo, am avut destulă libertate și spațiu pentru a dramatiza și a spune unele dintre cele mai bune povești imaginate de însuși Tolkien”.

La rândul său, J. D. Payne a adăugat: „Am luat toate aceste mici indicii și ne-am gândit la ele ca la stelele de pe cer, pe care apoi le-am conectat pentru a scrie romanul pe care Tolkien nu l-a scris niciodată despre a doua epocă”. „Am lucrat împreună cu specialiști de renume mondial în opera lui Tolkien și în drepturile asupra acesteia, pentru a ne asigura că modul în care am conectat aceste indicii este propriu spiritului lui Tolkien și totodată conectat cu înțelegerea sursei și a drepturilor de proprietate asupra sa”, a mai adăugat el.

Când și unde vom vedea serialul

Filmările pentru primul sezon (cu opt episoade) s-au încheiat anul trecut. Noul serial „The Lord of the Rings: The Rings of Power” va avea premiera exclusiv pe platforma Amazon Prime, vineri, pe 2 septembrie 2022. Noi episoade vor fi disponibile pentru vizionare în fiecare săptămână.

Termenii acordului încheiat între Amazon și deținătorii drepturilor operei lui J.R.R. Tolkien prevăd un angajament de cinci sezoane, iar sezonul doi al serialului a primit deja aprobarea. Se estimează că mai marii studiourilor Amazon sunt dornici să reproducă, prin acest nou „The Lord of the Rings: The Rings of Power”, un succes de genul celui avut de platforma HBO cu serialul-fenomen „Urzeala tronurilor” / „Game of Thrones”.

Dacă anul trecut bugetul noului serial (filmat, la fel ca trilogiile lui Peter Jackson, în Noua Zeelandă) era estimat la 465 de milioane de dolari, acum se pare că întregul cost (care include cheltuieli de producție, distribuție, echipă, producători și efecte vizuale) ar putea depăși un miliard de dolari, ceea ce transformă producția Amazon în cel mai scump serial din istorie.

Până la lansarea serialului, puteți urmări trailerul aici:

foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton