Homepage  / Netflix

Ce trebuie să știți despre „Clubul”, serialul turcesc care are succes la Netflix

Ce trebuie să știți despre „Clubul”, serialul turcesc care are succes la Netflix

de Anda Dincă,

După “The Protector”, “The Gift” și “Fatma”, încă un serial turcesc cucerește utilizatorii plaformei online Netflix.

Cine sunt actorii din serialul turcesc „Clubul”

Serialul turcesc “Clubul” (“The Club” / “Kulüp”) a avut premiera pe 5 noiembrie și are în distribuția sa câțiva actori pe care i-ați văzut pe micile noastre ecrane. Barış Arduç (“Prețul dragostei”, “Legea familiei”, “Între tine și rău”), Salih Bademci (“Mireasa din Istanbul”), Metin Akdülger (“Kösem”) și Hülya Duyar (“Prizoniera destinului”), dar și două actrițe talentate și mai puțin cunoscute la noi, Gökçe Bahadır (actriță și cântăreață) și debutanta Asude Kalebek (22 de ani), aflată la primul ei rol din carieră, fac parte din distribuția serialului Netflix. 

Serialul turcesc „Clubul” este regizat de Seren Yüce și Zeynep Gunay Tan (cel care a mai realizat un alt serial de success, “Mireasa din Istanbul)” și spune povetea Matildei Aseo (Gökçe Bahadır), o evreică sefardă și fostă deținută, care ajunge să lucreze ca spălătoreasă în cel mai exclusivist club de noapte din Istanbulul anilor 1950.

Cîte episoade are serialul „Clubul”

Pe parcursul celor 6 episoade, Matilda încearcă să-și îmbunătățească relația cu fiica ei, Rașel (Asude Kalebek), care a ajuns la orfelinat atunci când ea a făcut închisoare.

Totodată Matilda reușește să atenueze disputele dintre șeful clubului, Orhan Şahin (Metin Akdülger), și artistul vedetă, Selim (Salih Bademci). Protagonista face eforturi să îi intre în grații lui Rașel.

Adolescenta este rebelă, încăpățânată și intră în tot felul de încurcături, iar Matilda încearcă să o înțeleagă și să o sprijine de fiecare data. În aceleași timp ea vrea să o țină la distanță de afemeiatul șofer de taxi „Fıstık” İsmet Denizer. Rașel trece însă cu vederea faptul că İsmet este un aventurier și este dispusă să lupte pentru el cu toate armele. 

Serialul “Clubul”, a cărui poveste a fost scrisă de jurnalista Rana Denizer (Ranini), a reușit să redea perfect atmosfera postbelică a cartierului Pera din Istanbul, prezentând totodată ritualurile unei comunități evreiești vorbitoare a limbii ladino.

Decorurile și costumele sunt perfect alese, dialogurile sunt bine scrise, iar jocul actoricesc este la înălțime. 

„Am muncit din greu timp de 2-3 luni pentru Matilda înainte de a merge pe platourile de filmare. Ne-am concentrat pe traumele ei. Pe măsură ce le studiam, am început să simt o energie și m-am îndepărtat treptat de mine însămi. Durerea Matildei a fost atât de intensă, încât și sentimentele mele au început să se schimbe. Am fost mereu gata să plâng pe tot parcursul filmărilor”, a declarat Gökçe Bahadır (40 de ani) despre personajul ei, citată de onedio.com.

foto instagram Elle

Rolul Matilda i-a fost mai întâi oferit actriței Beren Saat (“Iubire ascunsă”), care a refuzat pentru că, spun gurile rele, nu și-ar fi dorit să joace o spălătoreasă. 

“Clubul” a primit numeroase critici pozitive în Turcia, a avut parte de o premieră de gală strălucitoare la Istanbul pe 4 noiembrie, iar cel mai recent număr al revistei “Elle” Turcia îi are pe copertă pe protagoniști. 

foto netflix turkye

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton