Homepage  / Netflix

Cine preferă thrillerele? 5 seriale spaniole de la Netflix care vă vor ține în fața ecranului

Cine preferă thrillerele? 5 seriale spaniole de la Netflix care vă vor ține în fața ecranului

de Anda Dincă,

Acțiune, mister, răsturnări de situație și suspans cât cuprinde sunt ingredientele esențiale ale unor producții spaniole pe care le putem vedea la Netflix. Pregătiți-vă să-i vedeți în roluri de băieți răi pe Asier Etxeandia și Miguel Ángel Silvestre din „Velvet” și în rol de femeie fatală pe Adriana Ugarte („Iubirea unei doamne”).

5 seriale spaniole de pe Netflix

1. „Toy Boy”

Dacă v-au plăcut filmele „Magic Mike” (2012) și „Magic Mike XXL” (2015), în care Channing Tatum și Joe Manganiello și-au arătat mușchii bine lucrați și mișcările lascive, cu siguranță v-ar plăcea și producția spaniolă „Toy Boy”.

De-a lungul celor 13 episoade, aflăm povestea lui Hugo Beltrán (Jesús Mosquera), un stripper care face închisoare pe nedrept pentru o crimă pe care nu a comis-o. Tânărul este prins într-un triunghi amoros cu soția decedatului, Macarena (Cristina Castaño) și cu Triana (María Pedraza), avocata care îl reprezintă.


Serialul spaniol, lansat în 2019 la postul Antena 3 din Spania, nu a avut audiențe mari, însă succesul său a crescut odată cu difuzarea pe Netflix. Producătorii au anunțat astfel că vor face și sezonul al doilea, filmările urmând să înceapă în perioada următoare în Málaga.


În sezonul doi vor reapărea majoritatea actorilor din primul sezon, iar distribuției ar fi trebuit să i se alăture și frumosul actor italian Michele Morrone (protagonistul filmului erotic „365 de zile”, disponibil de asemenea pe Netflix), însă acesta a refuzat până la urmă să facă parte din proiect.

Telespectatoarele vor vedea însă un alt actor spaniol cunoscut, care va completa trupa de stripperi ce intră în încurcături, este vorba de Alex Gonzalez („Tărâmul lupilor”).

Protagonistul Jesús Mosquera, cel care îi dă viață lui Hugo, are 28 de ani și până să debuteze în actorie cu rolul din „Toy Boy” a fost fotbalist la mai multe echipe spaniole, ultima fiind Málaga CF.

2. „Nevinovat”

Unul dintre cei mai apreciați actori ai momentului în Spania, Mario Casas, este protagonistul thrillerului în 8 episoade „Nevinovat” (în original „El inocente”).

Lansată în aprilie anul acesta la Netflix, producția are la bază cartea omonimă scrisă de Harlan Coben și spune povestea lui Mateo «Mat» Vidal Rivera (Mario Casas), un fost condamnat la închisoare, care încearcă să-și refacă viața. Anii petrecuți în carceră l-au transformat pe Mateo, care nu mai are încredere în nimeni din jurul său.

Totul ia o nouă turnură dramatică pentru el când iubita sa însărcinată, Olivia (Aura Garrido), dispare fără urmă după ce primește un telefon anonim. Lorena (Alexandra Jiménez), o inspectoare care investighează sinuciderea unei călugărițe, găsește legături între cazul ei și cel al dispariției Oliviei.


Pe Mario Casas l-am mai văzut pe micile noastre ecrane în „Oamenii lui Paco” și „Vaporul”, iar la Netflix mai apare și în alte două thrillere, „Paramedicul” (2020) și „Aici e acasă” (2020), în timp ce pe Aura Garrido și Alexandra Jiménez le-am văzut în serialul SF „Jocurile timpului” („El ministerio del tiempo”), difuzat anul trecut de TVR 1. La filmările peliculei „Paramedicul”, Mario s-a îndrăgostit de partenera lui din film, actrița belgiană Déborah François, cu care are o relație în prezent. 

 3. „Sky Rojo” 

Alex Pina, realizatorul producției spaniole de succes „La casa de papel”, a mai filmat anul acesta încă un serial plin de acțiune și răsturnări de situație, presărat pe alocuri cu scene erotice, „Sky Rojo”.

Serialul a fost lansat în martie la Netflix, iar pe 23 iulie s-a întors pe cunoscuta platformă online cu cel de-al doilea sezon. „Sky Rojo” (în traducere „Cer roșu”) prezintă povestea a trei prostituate – Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) și Gina (Yany Prado) – care reușesc să evadeze din bordelul în care sunt ținute cu forța și să fugă de șeful lor nemilos, Romeo (Asier Etxeandia).

Pe urmele fetelor se află oamenii de încredere ai lui Romeo, Moises (Miguel Ángel Silvestre) și Christian (Enric Auquer), însă protagonistele preiau frâiele unei curse pe viață și pe moarte și încep să se răzbune.


Distribuția este una de zile mari, pe Verónica Sánchez o știm  din „Debarcaderul”, iar la Netflix mai poate fi văzută și în serialul „Vreme de război”, Lali Espósito este o cunoscută cântăreață argentiniană, în timp ce cubaneza Yani Prado a apărut în telenovele precum „La reina soy yo”, „Ringo” și „La doble vida de Estela Carrillo”.

La rândul lor, actorii Miguel Ángel Silvestre și Asier Etxeandia nu mai au nevoie de nicio prezentare. Primul a jucat în „Velvet”, „Narcos” și „Sense8”, iar cel de-al doilea în „Velvet” și “Mireasa”.

4. „Hache”

Adriana Ugarte, care a impresionat criticii cu rolul excepțional din pelicula lui Pedro Almodóvar din 2016, „Julieta”, este protagonista serialului „Hache”, creat de Verónica Fernández.

Primul sezon are 8 episoade și a fost lansat la Netflix pe 1 noiembrie 2019, iar cel de-al doilea, cu 6 episoade, a avut premiera pe 5 februarie 2021. Acțiunea este plasată în lumea traficului de droguri din Barcelona anilor ‘60.

În prim-plan se află Helena (Adriana Ugarte), o fostă prostituată, care învață întregul proces pe care îl implică traficul de heroină de la Malpica (Javier Rey), mafiot și șef al celei mai mari bande de narcotraficanți din Barcelona.

Helena câștigă încrederea și dragostea lui Malpica, însă, în momentul în care se simte trădată, își dorește să se răzbune.

În rolul lui Alejandro Vinuesa, omul legii aflat pe urma narcotraficanților, apare actorul Eduardo Noriega („Căpitanul Alatriste”, „Fiecare vede altceva”). Adriana Ugarte (Sira din serialul „Iubirile croitoresei”, pe care o putem revea acum la TVR 2 în „Iubirea unei doamne”) se iubește în prezent cu David Broncano, comediant și prezentator, în timp ce Javier Rey (Mateo Ruiz Lagasca din „Velvet”) are o relație cu altă actriță cunoscută din Spania, Blanca Suarez („Centralistele”). 

5. „Haosul din urma ta”

Producție cu 8 episoade, „Haosul din urma ta” (în original „El desorden que dejas”) este adaptarea romanului omonim al lui Carlos Montero, producătorul serialului „Elita” de la Netflix.

„Haosul din urma ta” a avut premiera la Netflix în decembrie 2020 și spune povestea lui Raquel (Inma Cuesta), o profesoară de literatură care ajunge să suplinească un cadru didactic dintr-un orășel fictiv din regiunea Galicia.

Ajunsă în Novariz, Raquel află că profesoara care preda înaintea ei, Viruca (Bárbara Lennie), s-a sinucis și decide să deslușească misterul din jurul morții ei.

Inma e cunoscută din filmul „Mireasa”, din serialele„Vulturul roșu” și „Cavalerii nopții”, iar Bárbara Lennie din „Cavalerii nopții”, „Pielea în care trăiesc” și „Eterna duminică”.


În „Haosul din urma ta” apar și actorii Arón Piper (Ander Muñoz din „Elita”) și Roberto Enríquez (protagonistul din serialul „Bucătăreasa din Castamar”). Filmările pentru producția lui Carlos Montero au avut loc în Las termas de Bande, Celanova, Allariz și Ribadavia, din provincia Ourense, cât și în orașul A Coruña.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton