Homepage  / Seriale turceşti

Actori turci celebri în seriale nou-nouțe: cele mai așteptate premiere turcești ale toamnei

Actori turci celebri în seriale nou-nouțe: cele mai așteptate premiere turcești ale toamnei

de Ruxandra Dinca,

După luni întregi de zvonuri, comentarii și apoi pregătiri, grila de toamnă aduce și pe micile ecrane mai multe seriale turcești noi, cu actori de primă mână, pe care îi cunoaștem și noi, telespectatorii români. Özge Yagiz, Ebru Șahin, Engin Altan Düzyatan și Ulaş Tuna Astepe, dar și Fahriye Evcen, adică doamna Burak Özçivit, sunt foarte ocupați în această perioadă. Care dintre ei va da lovitura, care dintre seriale va deveni un hit, rămâne să vedem.

5 seriale turcești noi

1. „Içimizden Biri”

Özge Yagiz trece la comedie! Frumoasa care a impresionat pe toată lumea cu rolul din drama „Jurământul” (Happy Channel) se reinventează din această toamnă. Serialul „Içimizden Biri” (în traducere „Unul dintre noi”), care se vede la postul turcesc Show TV din 12 septembrie, este idila cu năbădăi dintre un irlandez și o turcoaică. Tinerii, interpretați de Özge Yagiz și Bora Akkaş („Ai văzut vreodată licurici?”, Netflix), se iubesc și se înțeleg, dar ce te faci cu familiile extinse, cum să împaci părinții și tradițiile?! Programat în serile de duminică, serialul se vrea a fi un moment de relaxare pentru toată familia, iar fanii turci așteaptă cu nerăbdare să-i vadă împreună pe Özge Yagiz și pe Bora Akkaş, amândoi foarte apreciați, în roluri de comedie.

2. „Barbaroslar”

În sfârșit, în sfârșit! De cel puțin doi ani se vorbește despre acest proiect, încă un serial istoric cum le place turcilor, despre niște eroi care au existat în realitate. Este vorba despre piratul Barbă Roșie și cei trei frați ai săi, care au făcut cuceriri pentru Imperiul Otoman în prima jumătate a secolului al XVI-lea. De altfel, Barbă Roșie a devenit amiral al Imperiului. Serialul a demarat foarte greu, cu probleme legate de amploarea studiourilor de filmare (au fost construite platouri speciale), de alegerea distribuției, cu ceva dificultăți financiare. Dar totul e bine când se termină cu bine: la postul național din Turcia, TRT 1, de joi, 16 septembrie, începe serialul „Barbaroslar”, despre „eroii care au transformat Mediterana într-un lac turcesc”, dacă e să ne luăm după promo. Engin Altan Düzyatan („Puterea și glorie”) și Ulaş Tuna Astepe („Lacrimi la Marea Neagră”) sunt principalii protagoniști. 

Cele mai așteptate seriale turcești noi

3. „Kanunsuz Topraklar”

În traducere, titlul înseamnă „Ținuturi fără lege” și este o producție de epocă ce va fi difuzată în curând de Fox Turcia, în serile de miercuri (dar informația nu e confirmată încă). În rolurile principale apar Uğur Güneş (Yilmaz din „Mă numesc Züleyha”), Esra Bilgiç („Putere și glorie”, „Ramo”) și Necip Memili („Legea familiei”). Suntem în anii ‘40, în zona minieră Zonguldak din Turcia. Davut (Uğur Güneş) este un miner sărac, care ajunge să se îndrăgostească de frumoasa Gülfem (Esra Bilgiç), fiica unui proprietar de mină. Pe cei doi îi desparte o lume întreagă, dar când a oprit asta o poveste de dragoste?! Serialul a intrat în producție încă din vară, când protagoniștii arătau pe Instagram cum se antrenează și învață să călărească. Regizat de Faruk Teber, titlul are potențialul unui mare hit romantic într-o perioadă când serialele de acțiune istorice cam fac legea.

4. „Destan”

Toți fanii actriței Ebru Șahin așteaptă cu nerăbdare să o vadă după finalul din primăvară al serialului „Hercai”. „Destan” este un serial istoric, produs pentru postul ATV de renumitul producător Mehmet Bozdağ. Acesta este responsabil pentru titluri de mare succes la turci, precum „Diriliş: Ertuğrul” („Putere și glorie” la noi) și „Kuruluş: Osman”, cu Burak Özçivit. „Destan” va fi o poveste de dragoste epică, plasată în secolul al VIII-lea, în stepele Asiei Centrale, înainte ca turcii să treacă la Islam. Iar protagoniști vor fi Akkiz (Ebru Șahin), o fată orfană dintr-un trib de munte, și Batuga, băiatul unui han, al cărui destin e marcat de faptul că are o mână paralizată. Rolul principal masculin, Batuga, este interpretat de Edip Tepeli („În dragoste și în război”, „Dușmani peste secole”). Deși echipa s-a reunit de la mijlocul lui august, încă nu există secvențe filmate și nici vreun promo, așa că e foarte posibil ca premiera să fie împinsă spre octombrie. 

5. „Alparslan Büyük Selçuklu”

Din lista cu seriale turcești noi nu putea lipsi încă un serial de epocă. „Alparslan Büyük Selçuklu” e despre un mare sultan din istoria turcilor, va ajunge pe micile ecrane din Turcia. Doar că va mai dura un pic până la premieră, căci pe 1 septembrie abia au început filmările. Tehnic, acesta va fi sezonul 2 al serialului difuzat de TRT 1. În realitate, povestea face însă un salt înapoi în timp, cu vreo 50 de ani, de aceea distribuția a fost total shimbată de producătorul Emre Konuk (și s-a cam lăsat cu scandal, dar asta e altă poveste). Suntem în secolul 11, iar Alp Arslan e un sultan care se umple de glorie, întemeietorul unei dinastii. Pentru rolul principal a fost ales Baris Arduç („Prețul dragostei”), iar principalul rol feminin este interpretat de Fahriye Evcen. Soția lui Burak Özçivit revine astfel pe platourile de filmare după o pauză de mai mulți ani, timp în care s-a dedicat familiei. Și Baris Arduç, și Fahriye Evcen s-au antrenat serios în ultima perioadă, în călărie, tras cu arcul și mânuit sabia.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton