Homepage  / Netflix

Serialele „Bridgerton” și „The Crown” concurează pentru locațiile de filmare

Serialele „Bridgerton” și „The Crown” concurează pentru locațiile de filmare

de Redactia Tvmania

„Bridgerton” și „The Crown”, cele două seriale Netflix care au înregistrat recent recorduri de audiență, concurează pentru aceleași locuri de filmare, informează dailymail.co.uk. 

 

„The Crown”, al cărui sezon patru a avut premiera pe Netflix pe 15 noiembrie 2020, a înregistrat o audiență de 83 de milioane de abonați, iar „Bridgerton”, lansat tot anul trecut, pe 25 decembrie, a ajuns deja la 82 de milioane de abonați din întreaga lume în primele 28 de zile de la premieră. 

 

Producătorii celor două seriale de mare succes caută, în prezent, cele mai potrivite locuri de filmare pentru următoarele sezoane, iar riscul suprapunerii acestor destinații este considerabil. Deși există multe castele și reședințe somptuoase care ar putea găzdui ambele povești, anumite clădiri, precum Somerley Estate, din Hampshire și Wilton House, din Wiltshire, au fost folosite în sezoanele anterioare atât pentru „Bridgerton”, cât și pentru „The Crown”. Somerley Estate, de exemplu, a fost reședința prințului Charles de la Highgrove în „The Crown” și a fost înfățișată ca Somerset House în „Bridgerton”. Wilton House a fost locul de filmare pentru scenele petrecute la palatul Buckingham în „The Crown” și a găzduit patru destinații diferite din „Bridgerton”, printre care exteriorul casei ducelui de Hastings și interiorul reședinței conjugale a lui Simon și Daphne, Clyvedon. „Scene din interiorul imaginarului Clyvedeon au avut loc, de asemenea, la castelul Howard, la North Mymms Park și la Badminton House”, relatează revista de decorațiuni interioare House Beautiful. 

 

Scenele în care apare superba casă a familiei Bridgerton, a cărei intrare este împodobită cu tufe de glicină (doar pentru serial, însă!), au fost filmate la Ranger’s House, aflată la Londra, în apropierea parcului Greenwich, în timp ce interioarele au fost filmate la Halton House, care face parte dintr-un ansamblu de clădiri aparținând Royal Air Force, situat în Buckinghamshire. Muzeul de artă Holburne a servit drept exterior al locuinței elegantei Lady Danbury, iar interioarele casei acesteia au fost filmate la Badminton House și Wilton House. 

 

O sursă apropiată celor două producții a dezvăluit publicației The Sun că în curând ar putea exista, deci, o rivalitate între cele două seriale. „Date fiind fundalurile înrudite ale celor două povești, e doar o chestiune de timp să înceapă să se calce pe picioare unii pe alții”, a precizat aceasta, adăugând că „este plauzibil ca lucrurile să se complice și pentru că Netflix nu admite întârzieri pentru niciuna dintre producții”. „În cele din urmă, totul va depinde de apelurile venite de la producătorii fiecărui serial, în momentul în care cele două echipe vor fi gata de filmare”, a mai spus aceeași sursă. 

 

Având în vedere anvergura celor două producții, dar și multitudinea reședințelor somptuoase care pot găzdui cele două povești, viitorul ambelor seriale se anunță însă promițător. De altfel, Jinny Howe, care conduce departamentul producțiilor din categoria dramă de la Netflix, a declarat recent: „E greu de spus ce se va întâmpla în următorii ani, dar cred că această tendință va continua pentru o vreme și cred că suntem pe un făgaș bun”. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton