Homepage  / Filme Online / HBO

Serialele originale Netflix anulate în 2022 de platforma de streaming

Serialele originale Netflix anulate în 2022 de platforma de streaming

de Andra Stana,

Netflix a pornit o adevărată avalanșă de anulări, ceea ce a dus la un val de seriale la care platforma de streaming a renunțat. Iată producțiile originale Netflix care nu a fost reînnoite în 2022.

Pe fondul crizei prin care trece anul acesta, Netflix a anunțat anularea mai multor seriale originale. Cererea de conținut în streaming a crescut pe măsură ce pandemia a afectat ireversibil industria cinematografică și de televiziune. Acest lucru a dat naștere la mai multe platforme de streaming, prezentând consumatorilor diverse opțiuni de vizionare. În consecință, acești concurenți au reprezentat o amenințare pentru Netflix, obligând gigantul de streaming să anuleze orice conținut original care nu atrăgea un număr mare de abonați noi, scrie screenrant.com.

În urma raportării rezultatelor din primul trimestru al acestui an, Netflix a dezvăluit că a pierdut 200.000 de abonați și chiar se așteaptă să piardă încă două milioane în al doilea trimestru. În timp ce Netflix se mândrește cu show-uri care au înregistrat recorduri, precum Bridgerton, Stranger Things, The Witcher, You și Emily in Paris, este totuși responsabil și de unele lansări care au fost criticate.

Iată fiecare serial original Netflix anulat în 2022.

[toc]

On The Verge / La capătul răbdării (2021, un sezon)

On The Verge a urmărit patru prietene care trec prin criza vârstei mijlocii, văzând în vârsta lor o oportunitate de a se reinventa. Cu Julie Delpy, Elisabeth Shue, Sarah Jones și Alexia Landeau în rolurile principale, serialul de comedie produs în Franța a avut premiera pe 7 septembrie 2021. Are în total 12 episoade.

Din nefericire, difuzarea serialului On The Verge nu a durat prea mult. Delpy, care a creat și serialul, a dezvăluit în secțiunea de comentarii a uneia dintre postările sale de pe Instagram că serialul a fost anulat.

captură Instagram

Ea a adăugat chiar că Netflix „a uitat să anunțe că a fost anulat”, dar ulterior a precizat că alți streameri și-au exprimat interesul, aprinzând astfel speranța pentru o reînnoire.

Archive 81 / Arhiva 81 (2022, 1 sezon)

Bazat pe podcastul cu același nume din 2016, Archive 81, care se termină cu un cliffhanger, îi are în rolurile principale pe Mamoudou Athie și Dina Shihabi.

Daniel Turner (Athie) este un conservator însărcinat să restaureze înregistrările video ale disertației de absolvire a lui Melody (Shihabi), veche de zeci de ani, și investigația unui cult misterios. Lansat în ianuarie 2022, serialul de opt episoade a fost anulat două luni mai târziu. Vestea a venit ca o surpriză, mai ales că Arhiva 81 a fost vizionată timp de aproape 130 de milioane de ore, intrând în top 10 al audiențelor Nielsen și Netflix.

Posibil ca orele de vizionare atinse de serial să nu fi fost suficiente pentru a compensa bugetul cheltuit pentru producția sa, ceea ce a dus la anularea acestuia.

The Baby-Sitters Club / Clubul guvernantelor (2021, 2 sezoane)

The Baby-Sitters Club de la Netflix este cea de-a doua adaptare pentru televiziune a seriei de romane pentru copii omonime ale lui Ann M. Martin.

Serialul abordează aventurile unor prietene preadolescente – Kristy, Stacey, Mary Anne, Claudia, Dawn, Jessi și Mallory – în timp ce își încep și își administrează propria afacere de babysitting. The Baby-Sitters Club a debutat în iulie 2020, iar sezonul 2 a avut premiera în octombrie 2021. Datorită echilibrului dintre fidelitatea față de materialul sursă și adecvarea la generația modernă, serialul a câștigat un număr mare de fani.

Cu toate acestea, The Baby-Sitters Club a fost anulat; nu a reușit să atingă așteptările de audiență ale Netflix, spre deosebire de primul sezon.

Gentefied / Genteficare (2021, 2 sezoane)

Creat de Marvin Lemus și Linda Yvette Chávez, Gentefied a explorat povestea unor mexicano-americani care urmăresc familia, dragostea și visul american.

Joaquín Cosío, J.J. Soria, Karrie Martin și Carlos Santos au jucat în Gentefied, serialul fiind difuzat de Netflix timp de două sezoane, din februarie 2020 până în noiembrie 2021. Serialul nu a atins niciodată suficiente ore de vizionare pentru a apărea în Top 10 Netflix. Această audiență scăzută a contribuit probabil la decizia companiei de a renunța în cele din urmă la serialul cu recenzii pozitive.

Cooking With Paris / Gătește cu Paris Hilton (2021, 1 sezon)

În reality show-ul culinar de la Netflix, Cooking with Paris, actrița și moștenitoarea Paris Hilton a recreat rețete alături de invitați celebri precum Kim Kardashian, Saweetie și Demi Lovato.

Cele șase episoade ale emisiunii au relatat procesul haotic de gătit al lui Paris Hilton, prezentând ansamblurile ei strălucitoare de pe covorul roșu și ustensilele cu bijuterii. Cooking with Paris a fost anulat după doar un sezon din cauza numărului mic de telespectatori și a recenziilor slabe ale criticilor.

Another Life / Semne de viață (2020, 2 serii)

Another Life a urmărit-o pe astronautul Niko Breckinridge (Katee Sackhoff) în timp ce conducea o misiune periculoasă pentru a căuta inteligență extraterestră și a stabili contactul cu aceasta.

Another Life, care a debutat cu recenzii negative în iulie 2019, a continuat cu un al doilea sezon, care a fost apoi lansat în octombrie 2021. La doar patru luni după aceea, Sackhoff a dezvăluit într-un tweet că Netflix a optat să nu reînnoiască Another Life, punând capăt celor 20 de episoade. Această decizie ar fi putut fi determinată de faptul că serialul nu a reușit să ajungă în Top 10 al audiențelor Netflix în SUA sau Marea Britanie.

Raising Dion / Crescându-l pe Dion (2019, 2 sezoane)

Raising Dion se învârte în jurul călătoriei văduvei Nicole Warren (Alisha Wainwright) de a-și crește și proteja fiul Dion (Ja’Siah Young), în timp ce acesta începe să manifeste abilități supraomenești.

Bazat pe cartea de benzi desenate cu același nume din 2015 a lui Dennis Liu, serialul cu supereroi îi mai are în rolurile principale pe Michael B. Jordan în rolul lui Mark, soțul lui Nicole și tatăl lui Dion, Jason Ritter în rolul lui Pat Rollins, un inginer biotehnologic și cel mai bun prieten al lui Mark, și Sammi Haney în rolul Esperanza Jimenez, cea mai bună prietenă a lui Dion.

După două sezoane, Raising Dion, una dintre adaptările de benzi desenate ale Netflix, a fost anulată. Anunțul a fost împărtășit de Haney pe Instagram, surprinzându-și telespectatorii. Până la urmă, serialul a fost printre cele mai vizionate producții de pe Netflix timp de patru săptămâni consecutive.

Pretty Smart / Frumoși și deștepți (2021, 1 sezon)

Creat de Jack Dolgen și Doug Mand, Pretty Smart se concentrează asupra lui Chelsea (Emily Osment), care este forțată să se mute cu sora ei Claire (Olivia Macklin).

Chelsea cunoaște și cultivă relații cu colegele de cameră ale lui Claire. După ce a avut premiera în octombrie 2021, serialul de un sezon Pretty Smart a fost anulat în aprilie 2022. Raportul a venit la scurt timp după ce a apărut vestea promovării lui Osment la statutul de actor permanent în serialul Young Sheldon de la CBS. Deși probabil că cele două evenimente nu au avut legătură între ele, anularea Pretty Smart s-ar putea datora recenziilor mixte ale criticilor și publicului.

Space Force / Forța spațială (2022, 2 sezoane)

Reunindu-i pe Greg Daniels și Steve Carell din The Office, Space Force este o comedie la locul de muncă inspirată de crearea de către administrația Trump a celei de-a șasea ramuri a Forțelor Armate ale SUA.

Primul său sezon a fost lansat în mai 2020 și a avut o primire mixtă, în timp ce al doilea sezon a fost lansat cu recenzii în general favorabile. În ciuda îmbunătățirii, Netflix a optat totuși să nu reînnoiască serialul pentru un alt treilea sezon.

Sursa foto: captură

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton